— Det blir jo ingen straffesak, så det er barnevernet som får ansvaret for ham fremover. Min rolle blir dermed ganske begrenset, sier advokat Alf Tore Nilsen, som bisto 14-åringen under avhøret torsdag.

14-åringen har tilstått å ha tatt livet av 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen i Søgne.

Den kriminelle lavalderen i Norge er 15 år. 14-åringen kan dermed ikke varetektsfengsles eller straffes for drapet.

— I Norge betrakter vi barn under 15 år som uten skyldevne. Det har sammenheng med at vi tenker at barn ikke har utviklet evnen til å skille mellom rett og galt i samme grad som voksne, sier advokat Siv Hallgren, som ikke kjenner den aktuelle saken og uttaler seg på generelt grunnlag til Fædrelandsvennen.

Kan bli plassert i institusjon

I juni ble en 15 år gammel jente dømt til ni års forvaring i Asker og Bærum tingrett for overlagt drap.

— Et sted skal grensen gå og i Norge er den 15 år. Det kan man jo diskutere om er riktig eller galt, uten at jeg skal si noe om det, sier Alf Tore Nilsen.

Hva som skjer videre er opp til barnevernet, som i løpet av de neste ukene må fatte et endelig vedtak om hvor gutten skal plasseres. Et mulig alternativ er en institusjon hvor barnevernet har hjemmel til å pålegge beboerne visse restriksjoner. Eventuelle tvangsvedtak vil kunne påklages av guttens foresatte.

— Barnevernet vil vurdere hva som skal gjøres ut fra hans behov og hvordan de kan hjelpe dette barnet, sier Hallgren.

Etterforsker videre

Politiet etterforsker likevel saken videre for fullt, for å avklare om det 14-åringen har sagt er riktig.

— Politiet gjør en skikkelig etterforskning av mange grunner, blant annet fordi man vil sikre seg i tilfelle noen endrer forklaring eller sier at det bare var noe man fant på, sier Nilsen.

Den mistenkte 14-åringen tilsto drapet da han ble avhørt av politiet torsdag morgen. Han fortalte også hvor drapet skal ha funnet sted. Ifølge politiet er det gjort funn på åstedet som underbygger 14-åringens forklaring.