— Dette gjør noe med dem. Alle blir berørt. Dette fikk en fryktelig tragisk vending, sier prest Eirik Nyfeldt Bø i Søgne.

Prest Eirik Nyfeldt Bø sier konfirmantene i Søgne kommer til å snakke mer om drapet som har rammet hele ungdomskullet i kommunen. Foto: Søgne Menighet

For under to uker siden hadde han første samling med neste års konfirmantkull. De er like gamle som Alma Gabriela Knutsen (14), som en 14 år gammel gutt torsdag innrømte å ha drept. Flere har vokst opp med Knutsen, og mange har gått i samme klasse.

Noen kjenner begge

— Vi snakket om det, og vi mintes Alma. Jeg var en del av kriseteamet etter at hun ble funnet omkommet. Vi hadde også åpen kirke og det var minnestund på skolen. Jeg har ikke rukket å bli ordentlig kjent med konfirmantkullet ennå. Men det blir en annerledes konfirmanttid, i hvert fall innledningen på tiden, sier presten.

Nå viser det seg at også gutten som har tilstått drapshandlingen er jevngammel med konfirmantene. Bø tror flere vil reagere sterkere og at sorgen for mange vil oppleves annerledes når det er snakk om et drap. Noen kan kjenne både gjerningsperson og offer.

Blir tema senere

— Det er vanskelig å begripe. Mest av alt er dette ufattelig trist, sier Bø. Han tror drapet også blir tema for senere samtale med konfirmantene.

— Det vil være naturlig å snakke om, sier han.

Eirik Nyfeldt Bø sier at det ikke bare er ungdommene i Søgne som berøres av drapstragedien.

— Dette berører oss veldig, alle som bor i nærområdet vil bli preget av dette. Det går inn på oss, sier presten.