I april i fjor var den nå mistenkte gutten involvert i en episode der en annen 14-årig gutt ble truffet av et vådeskudd med hagle. Før dette hadde gutten og to andre jevnaldrende tatt seg inn i et hus der de stjal tre hagler og ammunisjon, melder TV 2. Guttene tok med seg våpnene ut i skogen, og en 14 år gammel gutt skjøt seg i beinet og ble alvorlig skadd .

Politiet karakteriserte den gang hendelsen som et uhell. Flere kilder bekrefter overfor TV 2 at gutten som nå har innrømmet drapet, var en av dem som var involvert i skyteepisoden.

— Jeg vil ikke bekrefte dette. Det jeg har sagt er at 14-åringen har vært involvert i en voldshendelse, uten at jeg ønsker å kommentere dette nærmere, sier påtaleleder Terje Skaar, i Agder-politiet til Fædrelandsvenen.

Fant elektroniske spor

Advokat Alf Tore Nilsen, som bisto 14-åringen i avhør torsdag, ønsker heller ikke å kommentere hendelsen.

— Jeg har ikke noe kunnskap om den hendelsen, så det kan jeg ikke si noe om, sier Nilsen.

Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død av padlere i Søgneelva 29. august. Da hadde hun vært savnet i to dager. På dette tidspunktet mistenkte politiet ikke at det hadde skjedd noe kriminelt.

Ifølge VGvar det tekstmeldinger gutten hadde sendt til jenta som gjorde at mistanken falt på ham. Dette ønsker ikke Terje Skaar å kommentere.

— Informasjonen som blir gitt i dag, er den samme som ble gitt i går. Det var en samlet vurdering av opplysninger innhentet i avhør og elektroniske spor som gjorde at vi fikk mistanke til ham, sier Skaar til Fædrelandsvennen.

Tidligere avhørt

Den mistenkte gutten (14) ble pågrepet av sivilt politi på vei til skolen torsdag morgen. Konfrontert med politiets opplysninger i avhør innrømmet han å ha tatt livet av jenta.

— Han har samarbeidet med etterforskerne siden han ble gjort kjent med mistanken mot seg, sier forsvareren, advokat Alf Tore Nilsen.

Da Alma Gabriella Knutsen ble meldt savnet, fredag 28. august, var politiet i telefonkontakt med gutten. Jenta ble funnet død dagen etter. Onsdag 2. september var gutten inne til et formelt avhør.

— Politiet snakket med ham slik vi gjorde med resten av personene i hennes bekjentskapskrets, sier Skaar.

Han ønsker fortsatt ikke å si noe om hvordan jenta døde. Det kan gå tre måneder før den endelige obduksjonsrapporten er ferdig.

Vil granske hva som er gjort

14-åringen tas nå hånd om av barnevernet.

— Han blir ikke overlatt til seg selv på et rom, han blir fulgt opp videre, sier Nilsen.

Oppvekstsjef i Søgne kommune, Jon Wergeland, vil ikke si noe om gutten har blitt fulgt opp av det offentlige tidligere.

— Akkurat nå har vi mer enn nok med å håndtere den akutte situasjonen. Men etter hvert må vi også se bakover i tid, om det er ting som kunne ha vært gjort annerledes, sier Wergeland til Fædrelandsvennen.

Har informert medelever

De to 14-åringene gikk på hver sin ungdomsskole i Søgne. Fredag morgen ble elevene på de to skolene informert.

— Vi har omorganisert undervisningen, slik at alle elevene møter læreren de har mest kontakt med til vanlig. Alle klassene blir informert, men de klassene som er tettes på blir fulgt opp spesielt, sier Wergeland.

Helsepersonell er også til stede på skolene, dersom elevene har behov for å snakke med noen.

— Dagen i dag har vært preget av sjokk. Dette er noe vi ikke hadde trodd at vi skulle oppleve, sier Wergeland.

Han sier at det er viktig at ungdommene får rede på mest mulig om det som har skjedd.

— Vi ønsker at flest mulig skal få riktig informasjon, slik at vi unngår spekulasjoner, sier Wergeland.