— Familien er selvfølgelig svært preget av dette. Det har de vært helt siden datteren ble meldt savnet. Så fikk jo saken en ny vending da 14-åringen erkjente å ha drept henne, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen til Fædrelandsvennen.

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, har vært i kontakt med familien til jenta siden hun ble funnet død 28. august. Han sier at familien er lettet over å få klarhet i årsaken til datterens død. Foto: NTB Scanpix

Alma Gabriela Knutsen (14) ble meldt savnet fredag 28. august. Dagen etter ble hun funnet død i Søgneelva. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at hun døde av drukning og politiet konkluderte med at jenta ikke var blitt utsatt for noe kriminelt.Politiet etterforsket likevel saken videre og fattet etter hvert mistanke til 14-åringen som nå er mistenkt for drapet. Han ble hentet inn til avhør torsdag og erkjente da at han hadde drept jenta.

— Jentas familie synes det er en lettelse å få vite hva som hadde skjedd. De var redd for at saken skulle bli henlagt uten at de fikk klarhet i hva som lå bak dødsfallet, sier Pedersen.

Det var lensmannen som informerte familien om at 14-åringen hadde blitt funnet død i Søgneelva i slutten av august. Fredag ettermiddag var han igjen hjemme hos familien.

— De er veldig glade for at det gikk så fort. At de ikke måtte vente i flere måneder for å få klarhet i dødsfallet, sier Pedersen.

Kjente hverandre

Familien har foreløpig ikke fått oppnevnt noen bistandsadvokat.

— Jeg kommer til å være tilgjengelig for familien fremover, til de får kontakt med en bistandsadvokat, sier Pedersen.

Politiet har tidligere opplyst at de to 14-åringene kjente hverandre og tilhørte samme omgangskrets. Den drapsmistenkte 14-åringen var en av flere som ble avhørt av politiet etter at jenta ble funnet død.

- Det var en samlet vurdering av opplysninger innhentet i avhør og elektroniske spor som gjorde at vi fikk mistanke til ham, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar til Fædrelandsvennen.

Elever informert

14-åringen gikk på hver sin ungdomsskole i Søgne. Fredag morgen ble elevene på de to skolene informert om saken og får nå oppfølging av lærere, helsepersonell og andre voksenpersoner.

— Vi ønsker at flest mulig skal få riktig informasjon, slik at vi unngår spekulasjoner, sier oppvekstssjef Jon Wergeland til Fædrelandsvennen.

— Hvordan har elevene reagert på det som har skjedd?

- Det har vært en sjokkpreget dag. Dette er noe vi ikke hadde trodd at vi skulle oppleve, sier Wergeland.

Han opplyser at fritidsklubben i Søgne vil holdes åpen for alle lørdag.

— Den vil være åpen store deler av dagen, sier Pedersen.