Natt til onsdag 16. april i fjor tok tre gutter på 13 og 14 år seg inn i en bolig i Stokkelandsskogen på Langenes i Søgne. Blant dem var gutten som har innrømmet å ha drept Alma Gabriela Knutsen (14).

I boligen lå det tre haglegeværer som guttene tok med seg ut i skogen. Et skudd gikk av og traff en av guttene i leggen.

— Må granskes

Foreldrene til den skadede gutten mener skyteepisoden ikke ble tatt alvorlig.

- Når såpass unge barn får tak i våpen, må det granskes inn og ut, sier faren til gutten.

Han opplever at verket politiet eller kommunen viste særlig interesse for å komme til bunns i hva som skjedde i skogen og følge opp de involverte og deres familier.

— Vi er svært frustrerte, sier faren.

Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen, sa til Fædrelandsvennen etter skyteepisoden at det kunne gått enda verre. Foto: NTB Scanpix

Etter hendelsen uttalte politiet at det kun var avfyrt et skudd i skogen.— Jeg tenker at det er ille det som har skjedd, og vi vet ikke hvordan det går med beinet til gutten. Men dette kunne gått enda verre. 13-14-åringer som ikke har våpenkunnskaper, som stikker ut i skauen - det kunne blitt katastrofalt, opplyste lensmann Terje Pedersen til Fædrelandsvennen den gangen.

— Vi er innforstått med at det kan ha vært en ulykke, men sønnen vår skjøt seg ikke selv i benet. Det har han fortalt til oss, sier faren til skuddofferet.

Klaget på henleggelse

Vi fikk inntrykk av at det ikke var noe å gjøre når de involverte var under den kriminelle lavalderen.

Politiet henla etterforskingen av skytehendelsen, men foreldrene til skuddofferet klaget til Statsadvokaten uten å vinne fram.

— Vi fikk inntrykk av at det ikke var noe å gjøre når de involverte var under den kriminelle lavalderen. Men da tenker de ikke på fremtiden, sier faren.

Guttene gikk innover i dette turområdet på Langenes i Søgne for å prøveskyte haglene da skytehendelsen skjedde natt til 16. april i fjor. Foto: Eivind Kristensen

Sønnen hans ble hardt skadet, men legene klarte til slutt å redde beinet hans. — Jeg er veldig glad for å ha sønnen min i god behold, selv om han nå er invalid, sier moren.

- Vil ikke kommentere

Lensmann Terje Pedersen bekrefter at det aldri ble klarhet i hvordan skuddet ble løsnet eller hvem som avfyrte det. Ellers viser han videre til påtaleleder Terje Skaar i Agder-politiet.

Han har ikke svart Fædrelandsvennen. Tidlig fredag kommenterte Skaar den drapsmistenktes tilknytning til skyteepisoden slik:

— Jeg vil ikke bekrefte dette. Det jeg har sagt er at 14-åringen har vært involvert i en voldshendelse, uten at jeg ønsker å kommentere dette nærmere, sa Skaar.

Åse R. Severinsen er ordfører i Søgne.

Faren til skuddofferet tok i januar i år kontakt med Søgne-ordfører Åse R. Severinsen for å be om hjelp. Severinsen bekrefter at hun fikk besøk av faren på sitt kontor.— Han fortalte at de trengte hjelp og støtte. Jeg innkalte da til et møte med kommunens hjelpeapparat. Møtet fant sted 6. januar. Etterpå ble saken håndtert av kommunalsjef for helse, Gustav Skretting, sier Severinsen.

Ifølge Severinsen ble både Barnevernstjenesten og andre helseetater koblet inn.

- Vil snu hver stein

— Det var noen møter og jeg hadde en samtale med en familiepsykolog, men jeg føler at vi ble ignorert, kommenterer faren.

Ordføreren sier hun forstår at foreldrene opplever det annerledes.

— Det er opplagt at vi må snu hver stein i denne saken. Vi må nøste i alle tråder. Men hva som vil bli resultatet av en slik undersøkelse kan jeg ikke konkludere med i dag, sier Severinsen.