— Sinne er en nyttig og relevant følelse. Men det er forskjell på sinne og hat. Hat hjelper ingen, sier Sødal til Fædrelandsvennen.

Bygda med rundt 10.000 innbyggere er sterkt preget etter at det ble kjent at en 14-åring har tilstått drapet av en jevngammel jente. Fredag ble elevene i Søgne-skolene informert om det som hadde skjedd.

— Jeg er blitt fortalt at det var stille i skolegården, sier Sødal.

- Vi må trø til lenge

FAU-lederen er opptatt av at de voksne må stille opp for ungdommene fremover.

— Nå må vi som er voksne trø til, og vi må trø til lenge. Vi må la ungdommene få lov til å ha alle følelsene de har, men det er viktig at vi voksne favner ungdommen og lar dem lene seg på oss. Vi må bygge opp under det gode. Ungdommene trenger trygge og gode voksne som ikke fyrer opp under redsel og hat. De trenger vårt nærvær. Og det gjelder ikke bare våre egne barn, men også naboens, sier Sødal.

Hun har inntrykk av at skolene har håndtert saken på en ryddig og god måte. Niende trinn på ungdomsskolene hvor offer og gjerningsmann var elever fikk besøk av både rektor og politi. Det var også noe oppfølging i andre klasser.

- Vondt og uforståelig

— Denne lille bygda må forholde seg til at det umulige har skjedd. Det er mange som lider ubeskrivelig. To familier er i endeløs og ubotelig sorg. De fleste kjenner både offer og gjerningsmann og noen var og er glade i begge to, sier Sødal.

Hun fremhever at det ikke finnes noen enkle svar.

— Det er ingen av oss som føler at vi mestrer denne situasjonen. Vi har mange dyktige fagfolk i skole- og helsetjenesten i Søgne, men nå trenger vi hele fellesskapet. Noen ganger er livet bare vondt og uforståelig, sier Sødal.