Geir Ludvig Fevang trenerFOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen

– Jeg har sett situasjonen på tv noen ganger. Det gir meg ingen spesielle følelse i det hele tatt. Det er nok verre for andre å se. For meg er det ikke meg som får smellen. Vanligvis kjenner man igjen opplevelser man ser av seg selv på tv, men ikke her, for jeg husker ingenting, sier Fevang til fvn.no etter sin første fellestrening med Start på et halvt år.

24. juni i fjor kom LSK-keeper Heinz Müller ut med kneet i voldsom fart rett i ansiktet på Fevang. Start-spilleren gikk rett i bakken, og ble så båret av banen og fraktet rett til sykehus. Her ble 26-åringen operert for brudd på kinnbeinet og beinet rundt øyehulen på høyre side av ansiktet. Siden har Fevang vært på sidelinjen.

— Med vilje

Den tyske keeperen har hele tiden hevdet at han bare beskyttet seg. Fra sykesengen meddelte også Fevang til pressen at han anså kneangrepet som et uhell. Men overfor Fædrelandsvennen medgir Sandefjord-gutten at han har skiftet mening.

– Mener du fortsatt at Heinz Müller ikke gjorde det med vilje, slik du uttalte dagene etterpå?

– Nei, svarer Fevang, og utdyper:

– Jeg tror det ikke er nødvendig for meg å fronte så voldsomt hva jeg mener, men alle ser vel at det ikke var nødvendig å slenge ut et bein der. Han kunne helt fint ha fanget den ballen uten å sette kneet sitt i meg.

– Bærer du nag til Müller i dag?

– Nei, jeg bærer ikke nag. Det gidder jeg ikke.

Etter operasjonen fikk han et tilbakeslag da det ene øyet kom ut av posisjon, noe som igjen skapte hodesmerter.

– Jeg så nok ikke helt hvor ille det stod til, og trodde jeg bare ville bli borte fra banen en måneds tid. I stedet tok det lang tid å finne ut av problemene, men nå kjenner jeg ingenting, sier Fevang, som scoret et par mål på treningen i går og absolutt ikke gjorde seg bort.

– Det gikk ganske greit, selv om jeg har en del å gå på fysisk. Men det viktigste er at jeg ikke kjente noe til skaden i ansiktet. Nå gjelder det bare å unngå å få nye skader.

– Tror du at du kommer til å trekke deg i luftdueller nå?

– Det er vanskelig å si før jeg har vært i slike situasjoner, men på forhånd er svaret nei. Jeg har ikke psykiske sperrer mot hodedueller, sier Fevang, som ikke har satt seg noen spesiell målsetting for når han skal spille kamp igjen.

Holdt nivået

Trener Arne Sandstø synes Fevang så bra ut på onsdagens trening.

– Han viste at han holder et høyt nivå. Nå må vi se over tid, men Fevang skal få tid til å bygge seg opp. Så lenge han selv har stilt seg disponibel for laget, er ikke jeg redd for å bruke ham, sier Sandstø, som medgir at han unner 26-åringne å komme tilbake på topp-plan.

– Det som skjedde var grusomt, og noe som man ikke unner noen. For Geir Ludvig selv er det veldig viktig å komme tilbake uten varige men, og at han kan fortsette med hobbyen sin i tillegg er en fin bonus som krydrer det hele, mener Sandstø.