Fevang på sykehus med kjevebrudd og hjernerystelse

Müller hevder det hele var et uhell

– Det er rett og slett kvalmende, sier Lars Martin Engedal til Fædrelandsvennen like etter å ha sett tv-bildene av situasjonen som inntraff ett minutt på overtid.

På vei inn i spillerbussen samlet Starts spillere og trenere seg rundt en liten pc. Der fikk de se duellen mellom Lillestrøm-keeper Heinz Müller og Starts Geir Ludvig Fevang opptil flere ganger.

Reaksjonene var voldsomme.

– For en idiot. Han gjør det jo med vilje, var gjennomgangsmelodien.

Overfor Fædrelandsvennen slår Las Martin Engedal fast at dette ikke bør bli forbigått i stillhet.

– Hvis det var med vilje, og det ser det jo ut til at det er, så bør dette få konsekvenser. Müller ser jo Geir Ludvig komme, men har kontroll på ballen. Hvorfor i helsike må han opp med knærne? spør Start-forsvareren hoderystende.

– Jeg har sett mange stygge taklinger opp gjennom, men dette er en av de aller verste. Å gå med kneet opp i ansiktet slik er jo livsfarlig, legger han til.

– Det ser definitivt ut som om han kunne unngått det, mener Steinar Pedersen.

TROLIG LENGE UTE.

Etter sammenstøtet med Müller, ble Fevang liggende på gressmatta i flere minutter før han ble fraktet til sykehus – angivelig med kinnbeinsbrudd og kraftig hjernerystelse. Situasjonen skal, etter det Fædrelandsvennen forstår, ikke være alvorlig, men det vil ta tid før vestfoldingen, som var bevisst da han ble fraktet bort, er tilbake på banen igjen.

Heinz Müller selv ga i går kveld uttrykk for at han var oppriktig lei for det som skjedde.

– Det var et uhell, hevder han.

Stig Inge Bjørnebye fritok da også tyskeren for all skyld – før han hadde sett tv-bildene. Etterpå var tonen en annen.

– Han går opp med høyrebeinet, bytter underveis og setter det venstre i ansiktet til Geir Ludvig. Forferdelig stygt, sier Start-treneren.

– Bør dette få konsekvenser for Müller?

– Det vil jeg ikke kommentere.

TV2-ekspert og tidligere landslagskeeper Frode Olsen er ikke i tvil.

– Müller skulle vært utvist, mener han.

UT MOT TEKNIKKEN.

Stig Inge Bjørnebye stiller på generelt grunnlag spørsmål ved det han mener er en tendens fra keeperes side.

– De får selv frispark så fort noen er borti dem, ti av ti ganger. Men selv kan de ture fram omtrent som de vil. De fleste keepere har de en teknikk hvor de kommer først ut med knærne. Når det skjer i stor fart, kan det være enormt farlig, og jeg mener det er en helt unødvendig ting å gjøre, sier Bjørnebye.

Medisinsk ansvarlig i Start, Kurt Støen, fulgte Geir Ludvig Fevang til sykehus. Støen hadde imidlertid ikke tid til å prate med Fædrelandsvennen sent i går kveld.

Etter 0-1-tapet for Lillestrøm var det den stygge situasjonen på overtid alle snakket om. Stig Inge Bjørnebye måtte likevel tåle spørsmål om hvorvidt han frykter resten av sesongen skal bli en kamp i bunnstriden, etter at LSK hadde kjørt over laget hans i så godt som 90 minutter.

– Nei, jeg har større tro på laget mitt enn som så, svarte han – etter først å ha tenkt seg litt om.

– Før seriestart sa du at du, ut fra din lange erfaring, så det som helt utenkelig at dere skulle havne i bunn. Nå er dere der likevel. Er du overrasket?

– Nja, det finnes jo forklaringer til situasjonen, men de har jeg ikke tid til å ramse opp nå, sier Bjørnebye.