Fotball , 24. juni 2007 TippeligaenLillestrøm - Start 1-0Geir Ludvig Fevang , Start treffes har av Heinz Müller , Lillestrøm og går i bakkenHer er Müller sammen med Stig Inge Bjørnebye , trener i StartFoto: Anders Hoven , Digitalsport Foto: Digitalsport

Lillestrøm-Start 1-0

Lillestrøms første seier siden 13.mai kom i skyggen av den dramatiske hendelsen i sluttminuttene på Åråsen.

Starts midtbanespiller Geir Ludvig Fevang gikk rett i bakken og ble liggende etter et dramatisk sammenstøt med Lillestrøm-målvakt Heinz Müller. Begge to møtte ballen i stor fart, og Fevang fikk Müllers kne i ansiktet.

— Jeg så hvor stygt det var og stormet rett ut på banen uten å vente på dommeren, sier Start-trener Stig Inge Bjørnebye.

Fevang ble liggende og til sluttet båret av banen før han ble sendt på sykehus.

— Der og da følte jeg bare at han løp inn i meg, jeg visste ikke hvor jeg traff, sier Müller.

"Ikke med vilje"

— Da jeg så reprisen, ble jeg sjokkert. Jeg hadde kun fokus på ballen, og dette var ikke med vilje. Jeg har aldri vært borti noe slikt før, og jeg skal ringe ham i kveld og høre hvordan det går, sier tyskeren.

Start-kaptein Steinar Pedersen var svært bekymret for lagkameraten kort tid etter kampen. Han mener Müller ikke kan klandres, men at situasjonen kunne vært unngått.

— Jeg oppfatter det som at Müller kunne unngått å treffe ham med kneet, men jeg sier ikke at det var med vilje, sier Pedersen.

— Jeg tror ikke han mente det, og Müller er sikkert veldig lei sei, sier Starts assistenttrener Hans Tvedte.

LSK-trener Tom Nordlie, som både hadde Fevang som spiller i Sandefjord og Start, mener Müller ikke kan klandres.

— Alle keepere går opp sånn når de skal ta ballen. Hvis man skal bli utvist for noe sånt, må man heller se på andre situasjoner. Som for eksempel den hvor Frode Kippe får rødt kort - og må stå over neste kamp.

Occean igjen.

Olivier Occean sikret Lillestrøms første seier på seks kamper med sin syvende scoring for året bare fem minutter før slutt. Ygor må ta sin del av skylden for scoringen. Den brasilianske midtstopperen timet helt feil og ballen gikk over ham og til en fri Occean.

Frem til da hadde hjemmelaget presset Start gjennom hele kampen, uten å få uttelling. Start skapte knapt en eneste farlighet før helt på slutten - etter målet.

Stig Inge Bjørnebyes mannskap fikk det imidlertid ekstra tøft da Jon Midtun Lie ble utvist før pause for en felling av Magnus Myklebust.

Med total dominans gjennom hele kampen, vant Lillestrøm fortjent, men bør ikke være spesielt godt fornøyde med at de trengte så mange sjanser og så lang tid for å vinne.