Fotball , 24. juni 2007 TippeligaenLillestrøm - Start 1-0Geir Ludvig Fevang , Start treffes har av Heinz Müller , Lillestrøm og går i bakkenFoto: Anders Hoven , Digitalsport Foto: Anders Hoven, Digitalsport
Fotball , 24. juni 2007 TippeligaenLillestrøm - Start 1-0Geir Ludvig Fevang , Start med krave og på vei opp på båreFoto: Anders Hoven , Digitalsport Foto: Digitalsport

**LES OGSÅ:

Fevang: — Var et uhell**

Müller beklaget på SMS

Nordlie: - Unnskyld!

— Først av alt vil jeg si at jeg er veldig lei meg for det som har skjedd. Jeg mente aldri å skade ham. Men videobildene ser jo ikke spesielt pene ut, åpnet Müller pressekonferansen med å si.

Müller, Jan Åge Fjørtoft, Per Mathisen, Frank Grønlund og Frode Grodås var tilstede på pressekonferansen.

- Følt meg som kriminell

Heinz Müller har fått mye kritikk etter at han gikk opp med spissede knær i duell med Start-spiller Geir Ludvig Fevang under kampen på Åråsen søndag.

- De siste 24 timene har vært veldig vanskelige for meg. Har følt at alle har vært ute etter meg, som om jeg skulle ha vært en kriminell. Og det er urettferdig. Dette skjedde tross alt på idrettsbanen, og slike ting kan skje i sportsverden. Men jeg innser at "slow motion" på TV får situasjonen til å se ille ut, sa Müller.

Han fikk over 500 telefonanrop mandag. Men LSK-keeperen orket ikke ta noen av dem. Han sendte imidlertid en SMS til Geir Ludvig Fevang , som mandag ble operert for brukket kinnben på Ullevål universitetssykehus, mens Lillestrøm-keeper Müller holdt seg lavt, og kun snakket med Lillestrøms egen journalist.

Start-spilleren bærer ikke nag til tyskeren.

— Jeg klandrer ham ikke. Jeg har vært i kontakt med ham på SMS, og han er langt nede. Det stod at han gjerne ville besøke meg i dag, og at han var fryktelig lei seg, sa Fevang i går kveld.

Tirsdag møtte Müller pressen.

Vil ikke endre teknikken

— Ballen kommer innover i boksen, og jeg ser ham jage den. At det høyre kneet kommer opp, er på grunn av satsen. Den venstre kommer opp for å beskytte meg selv. Det er slik jeg hopper. Men han kom i så stor fart at jeg klarte ikke stoppe, sa Müller.

- Har dette skadet keeperryktet ditt?

— Nei. Det tror jeg ikke.

- Var det en hevnaksjon etter kræsjet med Morten Hæstad tidligere i kampen?

— Absolutt ikke!

LSK-keeperen ga ikke inntrykk av at han vil endre hoppteknikken sin neste gang han går ut i feltet slik.

— Jeg ser ingen grunn til det. Dette var en ulykke. Kunne jeg skrudd klokken tilbake, ville jeg gjort ting annerledes, sa han.

Selv var han ute med brukket ribbein etter en lignende situasjon mens han spilte i Tyskland.

- Vil at han skal beskytte seg

Keepertrener Frode Grodås skadet korsbåndet i en lignende situasjon, og var ute i ett år da han var aktiv.

— Jeg ser det er en duell, og at keeperen beskytter seg selv. Det er ingen dueller som er like, og det er ingen som kan si at det er én riktig måte å gjøre ting på. Jeg har vært i tilsvarende situasjoner selv, og jeg vet at keepere er sårbare. Jeg vil at de skal beskytte seg selv, sa Grodås.

— Jeg kjenner Heinz såpass godt. Hadde jeg mistenkt at han bevisst skadet ham, ville jeg ikke vært her nå. Det tar jeg avstand fra.

Nå må LSK og Müller komme med sin redgjørelse til forbundet.