NFFs administrasjon besluttet mandag å oversende episoden til NFFs disiplinærutvalg. Utvalget har møte tirsdag ettermiddag.

— Vi fikk en anmodning fra Start om å se nærmere på episoden, og etter en vurdering ble det besluttet å sende saken videre til disiplinærutvalget, sier leder Stig-Ove Sandnes i NFFs konkurranseavdeling til Aftenbladet.no.

— Vi i Start er fornøyd med at saken nå tas videre. Vi regnet med at det ville skje etter at folk så tv-bildene, sier Starts sports- og mediedirektør Svein Mathisen til Aftenbladet.no.

Snakke med spillere og dommer

Før utvalget møtes, vil NFF hente inn opplysninger om episoden både fra spillerne og dommer Brage Sandmoen.

Dommer Sandmoens forklaring vil være sentral. Har han sett episoden og vurdert den, er det ikke mulig for utvalget å gjøre noe.

— Disiplinærutvalget kan ikke overprøve dommerens vurdering. Det er noe annet hvis dommeren ikke har sett det som skjedde, sier Sandnes.

Sigurdsson og Kippe

En sak NFF ikke kunne gjøre noe med i etterkant, var episoden da Hannes Sigurdsson skadet Frode Kippe med albuen i en kamp mellom Viking og Lillestrøm i april 2005. Sigurdsson fikk den gang gult kort av dommer Stig Rune Krokdal, og denne avgjørelsen kunne ikke overprøves senere.

I sensorens rapport fra kampen, kom det fram at Sigurdsson skulle vært utvist for albuebruk.