FOTBALL Tippeligaen 21. mai 2006, Oslo, Nadderud stadion, Stabæk v Lillestrøm, Heinz Müller LSK, Foto Kurt Pedersen Foto: KURT PEDERSEN / DIGITALSPORT

Start-spilleren ble kjørt til sykehus med brudd i ansiktet.

LES OGSÅ: Hoftun sendt til sykehus!

I kampens første overtidsminutt braket Starts Geir Ludvig Fevang inn i LSK-keeper Heinz Müller. Fevang gikk rett ned for telling og måtte kjøres til sykehus. Etterpå mente mange at Müller gikk inn for å skade Start-spilleren.

— Det er hans rett å gå etter ballen og han kommer i stor fart. Jeg hadde fokus på ballen og er veldig lei meg for at han ble skadet. Jeg følte ikke at jeg traff ham hardt, men fikk sjokk da jeg så hvor stygt det så ut på TV, forklarer Müller etter kampen.

Bedyrer uskyld

LSK-keeperen bedyrer sin uskyld, men er samtidig veldig lei seg for at Fevang ble så stygt skadet i situasjonen.

— Jeg bruker høyre kne som en slags pendel for å få fart når jeg går opp og det var det jeg traff ham med. Jeg skal prøve å ringe ham i kveld og se om jeg får besøkt ham på sykehuset, sier Müller, som får støtte i LSK-leiren.

— Jeg var nær situasjonen og så godt hva som hendte. Begge kom i stor fart mot hverandre og Heinz gikk opp og tok ballen. Heinz er større enn ham og kan ikke lastes for det som hendte. Dette gjorde han ikke med vilje. Sånt skjer i fotballen. Men vi håper det går bra med ham, sier LSK-midtstopper Anders Rambekk.

Støttes av Grodås

Keepertrener Frode Grodås går litt hardere ut for å forsvare sin elev.

— Keeperne er veldig sårbare når de går opp og det er naturlig å beskyte seg med kneet. Gjør man ikke det blir man skadet selv. Spillerne bør vite at når keeper går opp og tar ballen er det bedre å snu enn å gå inn i duellen. Det ble stygt, men var ikke tilsiktet. Han beskytter seg selv, sier den tidligere landslagskeeperen.

Pedersen tviler

Start-kaptein Steinar Pedersen er i langt større tvil om Müllers hensikter i duellen.

- Geir Ludvig går etter ballen og kolliderer med keeper. For meg så det ut til at keeper kunne unnveket ham, men jeg vil helst ikke spekulere i det, sier han.

Assistent-trener Hans Tvedte er tidligere LSK-spiller og god venn av Grodås.

— Det var ikke noen pen smell. Hen ble truffet i hodet og det er i hvert fall god grunn til å anta at det er en hjernerystelse. Han er på sykehus nå. Det er en situasjon der to søker ball og begge har fart. Keeper går opp og treffer ham med kneet i hodet.

— Situasjonen er sikkert tung for Müller og jeg tror ikke han mente det. Han er ganske sikkert kjempelei seg for det som skjedde, avslutter Tvedte.