Godsets uttalte mål har vært 15 poeng ved halvspilt serie. Nå har drammenserne 18 og ligger på sjetteplass. Det gleder trener Dag-Eilev Fagermo.

-Alt over 15 poeng halvveis er bonus for oss, nå har vi tre. I tillegg har vi sentrale spillere ute nesten hele vårsesongen, forteller han, og sikter til Øyvind Leonhardsen og Mattias Andersson. Ronny Deila og Espen Johnsen har også misset flere kamper.

Spillestil-kritikk

Tidligere i årets serie uttalte Viking-trener Uwe Rösler fritt om hva han syntes om drammensernes spillestil.

— De har den klart dårligste spillestilen vi har møtt så langt i år, og bare slår langt mot Kovacs og håper på det beste, sa Rösler da.

Etter søndagens batalje mot Fredrikstad, var det FFK-direktør Morgan Andersen som var lite imponert over Godset.

— Vi møter et lag som bare som vil spille lange baller, det er litt trist, sier han.

Det hadde ikke Fagermo mye til overs for.

— Langpasninger er fotball det óg. Synes dere vi spiller destruktiv fotball? spør han pressekorpset.

— Morgan (Andersen) må kanskje konsentrere seg om å være direktør, ikke sportsdirektør. Jeg er sikker på at den sportslige ledelsen i Fredrikstad har et annet syn på saken, fortsetter han.

Gode innlegg fra Ohr

Godset-treneren har et poeng i det. Mot rødbuksene startet Peter Kovacs på benken, dermed ble det ikke slått så mye langt. I tillegg var det Stian Ohr som serverte til begge målene. Det første et innlegg under en overgang, det andre da han slo inn en presis corner.

Gang på gang sendte han millimeterpresise innlegg fra høyrekanten sin, og gjennomførte kanskje sin beste kamp på eget gress så langt i sesongen.

Selv syntes han det endelig begynner å løsne på hjemme på Marienlyst.

— Det er ekstra deilig å gjøre det på hjemmebane. Jeg synes seieren var fortjent, og det er deilig å slippe det pissemålet imot på slutten, sier han.