LSKSS Foto: Digitalsport
Kippe Foto: Digitalsport
Start Keeper Tommy Runar Foto: Torstein Øen
Fotball HerrerTippeligaen Start - Strømsgodset 2 - 3Kristiansand stadion25.05.07Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Fv. Trener Start Stig Inge Bjørnebye og Trond Are Gjone i forgrunnen Foto: Tomas Rolland - Digitalsport
LILLESTRØM 20070624:LSKs Arild Sundgot bommer under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Start på Åråsen stadion i Lillestrøm søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum - Scanpix
FotballTippeligaen 200723.04.2007Strømsgodset vs LillestrømResultat 1- 1Foto: Robert Christensen - DigitalsportLillestrøm Målscorer Olivier Occean gratuleres av Bjørn Helge Riise og Magnus Myklebust Foto: Digitalsport
LILLESTRØM 20070624:LSks Olivier Occean jubler etter 1-0 under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Start på Åråsen stadion i Lillestrøm søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Stian Lysberg Solum - Scanpix

Artikkelen oppdateres!

Scoringen kom bare seks minutter før slutt. Ygor feilberegnet når han skulle heade ballen ut av farlig sone. Ballen havnet hos Olivier Occean, som dempet på brystet, og sikkert satte inn sitt sjuende mål i eliteserien bak Starts reservemålvakt Rune Nilssen.

Start fikk en vanskelig oppgave siden de måtte spille nesten hele andre omgang med ti mann.

Utvisningen var en svært streng avgjørelse av dommer Brage Sandmoen. Magnus Myklebust falt på vei alene med Rune Nilssen, etter en skulder mot skulder-duell med John Midtun Lie. Sandmoen var ikke nådig og sendte Midtun Lie av banen bare åtte minutter inn i andre omgang.

LSK-press

Start var heldige som kunne gå til pause med 0-0. Olivier Occean som satte dagens Start-målvakt Tommy Runar på en skikkelig prøve med en heading. Men Runar kastet seg ned i hjørnet og fikk slått ballen ut.

Runar måtte forlate banen i andre omgang med en mulig hjernerystelse han pådro seg før pause.

Lillestrøm presset Start i åpningen av kampen, men de store sjansene uteble og etter hvert jevnet omgangen seg ut, før Lillestrøm satte inn en meget sterk sluttspurt.

To i treverket

Først headet Frode Kippe i tverrliggeren fem minutter før pause. Deretter var det Occean som igjen misbrukte en stor mulighet, da han avsluttet svakt og rett på Runar fra kort hold.

Den største missen før sidebytte sto likevel Arild Sundgot for. Magnus Myklebust la flott inn, men Sundgot prestere å sette ballen utenfor to meters hold!

Etter utvisningen, satte Lillestrøm igjen Start under et sterkt press. Simen Brenne traff tverrliggeren med et susende langskudd, og Magnus Myklebust misbrukte en kjempesjanse fra kort hold få minutter etter at Midtun Lie fikk se det røde kortet.

Men LSK-presset avtok mot et Start-lag som forsvarte seg svært godt, før blunderen av Ygor Santiago sendte Lillestrøm i ledelsen.