— For meg ville det vært unaturlig å løfte motsatt ben i den grad, men det blir hypotetisk for meg å svare på om han virkelig gikk inn for å skade Fevang. Jeg velger å tro at han ikke gjorde det bevisst, men den eneste som vet det, er Müller selv, sier Thomas Myhre.

Starts midtbanespiller Geir Ludvig Fevang gikk rett i bakken og ble liggende etter et dramatisk sammenstøt med Lillestrøm-målvakt Heinz Müller. Begge to møtte ballen i stor fart, og Fevang fikk Müllers venstre kne i ansiktet, mens keeperen også løftet det høyre.

- Ikke helt naturlig

Mandag morgen ble Geir Ludvig Fevang flyttet fra Akershus Universitetssykehus til Ullevaal sykehus. Kinnbeinet er brukket og midtbanespilleren har pådratt seg en kraftig hjernerystelse. Fevang har det etter forholdene bra, men er preget av hendelsen.

— Enhver keeper har ulik teknikk. Kanskje ville han sette seg litt i respekt i duellen med Fevang, men resultatet ble i tilfellet langt verre enn han hadde tenkt, sier Myhre, som preiserer at han kun har sett episoden få ganger på tv.

Likevel sier han følgende:

— I et bevegelsesmønster faller det seg ikke helt naturlig å løfte kneet på den måten.

Fotballens ABC

Den kommende Viking-keeperen forklarer videre at keepere bruker å sette frem det ene kneet av to årsaker.

— Beinet brukes som en pendel for å kunne hoppe høyest mulig. Samtidig er beskyttelsen en liten faktor. Dette er en del av fotballens ABC, sier Myhre.

- Ikke vanlig

Vi tok en liten ringerunde til noen av keeperne i eliteserien. Alle er langt på vei enige med det Thomas Myhres sier.

— Det er ikke normalt å komme opp med venstre beinet slik han gjorde. Måten han kom opp på så skikkelig unormalt ut. Jeg bare håper det var et uhell, og at det ikke var tilsiktet. Jeg bare håper det går bra med Geir Ludvig Fevang, sier VIF-keeper Øyvind Bolthof.

Aalesund-keeper Adin Brown har bare sett episoden en gang, og er usikker på om Heinz Müller var ute etter å skade Start-spilleren.

— Det er vanskelig å si. Jeg håper ikke han gjorde det med vilje, og det er det bare en mann som kan si noe om, og det er Müller, sier sunnmørsklubbens tøffe sisteskanse.

— Det så ikke ut som en vanlig måte å gå opp på. Først og fremt så var det en fryktelig episode, sier Brown.

- Forferdelig.

— Det er uheldig det som skjer. Müller går opp på en litt rar måte. Det er umulig å si for meg hva han tenkte, men jeg tror i utgangspunktet godt om folk, så jeg tror ikke han gjorde det med vilje, sier Strømsgodet-keeper Espen Johnsen, som bekrefter at det ikke er regler som tar for seg det aktuelle temaet.

— Det er ikke lov til å vise knottene, det er stort sett det hele. Reglene sier ikke noe om bruk av knær, forklarer Johnsen.

Tromsø-keeper Knut Borch tror ikke Mülller skadet Fevang med vilje.

— Herregud, det var et forferdelig syn. Det er vanskelig å si i den situasjonen. Jeg tror ikke Müller gjorde det med vilje, han skulle vel beskytte seg. Jeg har opplevd en lignende situasjon selv, og det er ikke noe gøy. Håper det går bra med Fevang. Han så nok ikke for seg konsekvensen av den duellen.