Fotball HerrerTippeligaen Start - Viking 1 - 1Kristiansand - Sør Arena15.04.07Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Trener Start Stig Inge Bjørnebye Foto: Tomas Rolland - Digitalsport

-Supperåd, kalte Start-trener Stig Inge Bjørnebye disiplinærutvalget — sterkt uenig i det han mente var en for mild straff av Heinz Müller etter episoden med Geir Ludvig Fevang. Tyskeren ble suspendert i to kamper.

Fotballforbundet reagerer på karakteristikken.

— Han må gjerne være uenig. Det jeg ikke liker er at han slår i tvil seriøsiteten til utvalget, og at han karakteriserer utvalget på den måten han gjør. Det blir meningsløst, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til fvn.no.

NFFs generalsekretær Karen Espelund er enig.

— Jeg synes karakteristikken er unødvendig. Stig Inge Bjørnebye og Start må minnes om at utvalget består av kompetente fagfolk som er satt ned for å forvalte et regelverk som klubbene har vært med på å vedta, sier Espelund.

Overrasket

Fotbaltoppene er overrasket over at uttalelsene kommer fra den tidligere assistent-treneren på landslaget.

— Slik jeg kjenner Stig Inge så overrasker uttalelsene meg. Ordbruken er ikke likt han, og jeg har ikke sans for den, sier Kåfjord.

— Det kan nok hende at han ville uttalt seg annerledes i dag, mener Espelund.

— Det kan hun nok ha rett i. Men de er overrasket fordi de kjenner meg, og siden de kjenner meg vet de også at jeg har følelser i kroppen, og det må alle få lov til å ha, svarer Stig Inge Bjørnebye.som skjønner at forbundet reagerer på kritikken hans.

Legger saken død

— Det overrasker meg ikke. De mener jo helt sikkert at disiplinærutvalget ikke er et supperåd, sier en knapp Bjørnebye.

Han er opptatt over at saken nå er lagt død fra klubbens side, blant annet etter ønske fra Geir Ludvig Fevang, og vil ikke gi ytterlige kommentarer.

Fotballforbundet legger også saken død.

— Saken er ferdig fra vår side, og uttalelsene vil ikke få noen konsekvenser for Bjørnebye, sier Karen Espelund.