BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEOSLO 20070906: Landslagstrener Åge Hareide (foran) og Martin Andresen under fotball-landslagets siste trening på Ullevaal torsdag formiddag, før avreisen til Moldova og EM-kvalifiseringskampen lørdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Cornelius Poppe
hareide moldova Foto: OLE SAGBAKKEN

Tuslende på Zimbru stadion i den moldoviske hovedstaden ble Hareide klokere på i hvert fall én ting fredag ettermiddag. For der taktikken sist han var her ble ødelagt av snøvær og leire, var det strålende sol og over 30 varmegrader som møtte han og spillerne til den siste treningen foran kampen lørdag.

Noe som videre gjør at han kan få langt bedre utbytte av den oppsatte taktikken.

– Været passer oss fint denne gang. En kan ikke si noe på det denne gangen, gliste landslagssjefen til det samlede pressekorpset.

Tre nøkkelpunkter

– Nå handler det derfor om å være oss selv, sa han videre.

Og med ”oss selv” hadde landslagssjefen særlig tre punkter han mener blir særdeles viktig lørdag kveld:

¿ Defensiv stram struktur. Finne en presshøyde som passer, og dermed nekte moldoverne å trenge gjennom høyt i banen.

¿ Identifisere rommene moldoverne helt sikker kommer til å gi fra seg

¿ Vende spillet veldig fort. Norge er i overtall sentralt på midten, og vil gi moldoverne stort hodebry ved å veksle hurtig mellom spill fra venstre og over på høyresiden – eller omvendt.

– Nå har vi vist i tre kamper på hvilket nivå vi kan være. Det gjelder å fortsette der. Og nå er planen lagt til denne kampen, sa Hareide videre.

– Steffen blir viktig

Uoppfordret fortsatte også Hareide med å si at Steffen Iversen får en nøkkelrolle som høyreving – posisjonen han har storspilte i for Norge i juni, og også hvor han har spilt mest i RBK den siste tiden.

– Han har først og fremst et offensivt ansvar, og får litt større frihet når det gjelder den defensive jobben. Både på dødballer og i boksen generelt blir han viktig, sa Hareide.