BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEOSLO 20070603: Kjetil Wæhler under fotballandslagets trening på Bislett søndag. Landslaget gjennomførte en lett treningsøkt etter 4-0 seieren over Malta lørdag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: SCANPIX

For der Erik Hagen var midtstopperkollega mot Malta i juni, sto Ronny Johnsen ved siden av Hangeland mot Argentina. Lørdag soner Panzer-Hagen karantene, og erstatter Kjetil Wæhler blir dermed Hangelands tredje stopperpartner – på like mange kamper.

– Det er aldri optimalt å skifte mye på et lag på kort tid. Samtidig får vi ikke gjort noe med skader og suspensjoner. Og jeg tror Kjetil og jeg vil passe godt sammen, sier Hangeland til adressa.no

Gått samme skolen

Og begrunner uttalelsen slik:

– Kjetil er rask og sterk. Dessuten er norske midtstoppere opplært på så å si samme måte. Vi tenker relativt likt, mener han.

26-åringen sier samtidig at han og Wæhler har hatt en lengre prat sammen, for å bli kjente før ”parforholdet” starter klokka 20.00 lørdag kveld.

– Vi har snakket om situasjoner som kan oppstå. Det sier seg jo selv at det er en fordel å ha ting litt klart for seg før dommeren har blåst i fløyta, forklarer han.

– Av mine viktigste

Mens FC København-stopperen har vokst seg stor i landslagstrøya, er ikke situasjonen helt den samme for makkeren fra Vålerenga.

– Jeg har vel meldt forfall til flere kamper enn jeg har spilt, sier Wæhler, som med sine to landskamper til nå ikke er i tvil:

– Det blir en av mine viktigste fotballkamper, og min klart viktigste landskamp til nå.

Han er samtidig innforstått med at Hagen er tilbake onsdag.

– Det blir derfor ekstra viktig å prestere. Ikke med tanke på spilletid mot Hellas, men for å dra hjem med den gode følelsen, sier han.

– Hvordan skal du løse oppgaven med uvant partner?

– Kommunikasjon. Hele veien. Det blir veldig viktig, sier Wæhler.

– Aldri rolig

Går det som duoen vil, blir det en rolig lørdagskveld i den moldovske hovedstaden.

– Rolig er vel ikke helt rett ord. Men ja — målet må være å slippe Moldvoa til så få sjanser som overhodet mulig, sier Hangleand om den saken.

– Og samarbeidet?

– Det skal gå bra, det. Men sånt vet man aldri før etter kampen, gjør man vel, svarer Hangeland.