LES OGSÅ: Hareides plan

CAREW: Håper å unngå rasisme

Mens det krydde av norske pressefolk under landslagets trening i den moldovske hovedstaden fredag, tuslet én moldovsk tv-journalist rundt på egen hånd.

Og midt i jakten på dem han kjente best fra Norge – ”Karv” (Carew) og Ivrsn (Iversen) – tok han seg en pause for å forklare hvor godt – eller dårlig – tolk det som dere vil – det moldovske laget egentlig er foran møtet lørdag kveld.

Lovende spillere

– Jeg har fulgt laget i en god del år, og nå er det noe veldig positivt på gang i moldovsk fotball, sier Dorian Jezeghi til adressa.no

Jezeghi tenker da særlig på trenerskiftet som fant sted rundt nyttår, og at det nå er en rekke unge, lovende spillere på gang – spillere landlsaget kan bygge videre på i årene som kommer.

– Igor Dobrolovsky (treneren) ble OL-mester med Sovjet i 1988, og har spilt i Olympique de Marseille og Servette. Han vet hva det går ut på, mener Jezeghi.

– Dessuten har vi vært gjennom et generasjonsskifte, og har spillere som både er unge, og som allerede har kommet seg til utlandet, sier han, og tenker på at både russisk og rumensk fotball har opplevd et lite innrykk av moldovere i det siste.

Husker snøkampen

Jezeghi påpeker at Norge er favoritter, og at han spesielt frykter John Carew til kampen. Men:

– Men ikke undervurder Moldova! Jeg husker det tok vel 70 minutter før dere scoret i kampen i Oslo tidligere i kvaliken (2-0). Sliter Norge i starten også i morgen, har vi en god sjanse. Jeg tror Norge mister EM-billeten i Chisinau, sier han.

Og tar fram et godt, gammelt eksempel når han skal tippe kamputfallet.

– Dere var her for to år siden. Jeg var på jobb i snøværet og så det ble 0-0. – It will be a draw again. I am sure, gliser Jezegi.

Antatt lag Moldova

Igor Dobrovolski holder kortene tett til brystet, men moldovske fotballeksperter tror Moldova stiller slik i lørdagens landskamp mot Norge:

Moldova (4-4-2): Nicolae Calancea – Ghenadie Olexici, Radu Rebeja (kaptein), Alexandru Epureanu, Victor Golovatenco – Vitalie Bordian, Alexandru Catcan, Denis Zmeu, Victor Comlionoc – Viorel Frunza, Serghei Rogaciov.

Kun Calancea spiller i moldovsk serie (Zimbru Chisinau). Seks av spillerne hører hjemme i russisk liga, mens to spiller i rumensk toppserie. To er proffer i henholdsvis Kasakhstan og Ukraina.