– Jeg tror ikke jeg har forandret meg i det hele tatt siden jeg debuterte i 1998, sier nemlig Steffen Iversen til Adresseavisen.

Etter først å ha vært syk da Argentina ble slått 2-0 på Ullevaal, og siden tilbrakt tid på RBK-benken, er Iversen med igjen fra start mot Moldova i morgen. Og spiller han også mot Hellas onsdag, runder ”Litj-Ivers” ikke mindre enn 70 kamper med flagget på brystet – klart flest av dem som er i troppen.

– Barnslig

Tanken var derfor å finne ut hvordan en spiller utvikler seg fra debuten og fram til han blir den aller mest rutinerte. Men:

– Han har ikke endret seg noen verdens ting, bekrefter John Carew.

– Steffen er fortsatt den barnslige ”snørrungen,” som skal være morsom, gliser John Arne Riise.

– Nja, kanskje han modnet litt da han ble far. Men det er bare kanskje, mener Thomas Myhre.

Og har et poeng. For også under denne landslagssamlingen har Iversen vært mannen som har fått medspillerne til å le høyest på treningsfeltet, og som også er av de mest høylydte i garderoben etterpå. En skulle tro 70 kamper gjorde noe med statusen i en spillergruppe, men:

– Æ prøve vel fortsatt å værra litt klovn, gliser Iversen selv.

Matchvinner mot Spania

Sittende med statistikken i bakhodet må 30-åringen til slutt glise litt av det hele. For fra han fikk sine første landslagsminutter hjemme mot Latvia (2-2) for ni år siden, innrømmer Iversen tankene den gang var langt fra at det skulle bli så mange opptredener for landslaget.

– Nei. Etter den kampen tenkte jeg langt mer på at jeg kom inn i 2. omgang, og hadde en stor sjanse til å avgjøre rett før slutt, sier han.

Siden har det blitt ett EM-sluttspill – hvor han ble matchvinner mot Spania – 68 kamper og 15 scoringer for Norge.

– Jeg husker spesielt 4-0-seieren i 1999 mot Slovenia på Ullevaal – kampen som sikret oss EM-sluttspillet (Iversen scoret det første). Ellers har det blitt så mange kamper vet, du, sier han, som ikke helt klarer å forklare hvorfor det har blitt slik.

– Nei. Men jeg har alltid trivdes med å være i landslagsgruppa, og har blitt glad hver eneste gang jeg er blitt tatt ut, sier han.

Trenger seks poeng

– Hvor mange kamper får Steffen Iversen for Norge, da?

– Jeg håper at dette ikke er min siste samling, svarer han rundt. – De siste årene har jeg jo også klart å holde meg mer skadefri. Det er jo et godt tegn. Og jeg har lyst å være med så lenge det går.

– Du har bare ett sluttspill. Blir det flere?

– Hehe¿ Jeg skjønner hvor du vil, og vi trenger seks poeng i de to neste kampene for å ha mulighet til det. Selvfølgelig har jeg lyst, men vi er et lite land. Jeg synes ikke det er noe ”must” at vi må klare det hver gang, svarer han.

Tar Norge seks poeng, og blir å finne i EM neste år, har Iversen antakelig rundet 75 kamper. Men om han vil bli mer voksen av den grunn?

– Steffen kommer alltid til å være slik han er. Men vi trenger noen som han i gruppa – noen som sprer humør. Jeg håper han blir med i flere år framover, svarer John Carew, på akkurat det¿