Mot slutten av hver landslagstrening denne uka har Iversen, sammen med fysioterapeut Roar Robinson, blitt tvunget ut i intervalløping. I samråd med RBK har nemlig landslagsledelsen pålagt spissen ekstratrening.

– Det er ikke snakk om noen straffetrening. Men det er en kjensgjerning at Steffen har hatt litt å gå på når det gjelder den fysiske formen, sier assistenttrener Ola By Rise til Adresseavisen.

Har vært syk

Iversen selv sier de siste ukene har satt ham kraftig tilbake formmessig.

– Jeg har vært mer eller mindre syk i seks uker, og har tatt masse prøver for å funne ut av det, uten å lykkes. Foran Argentina-kampen var jeg sengeliggende i to-tre dager. Denne treningen har derfor vært bra for meg, og det er først nå jeg føler jeg klarer å spille 90 minutter igjen, sier han.

Håper å unngå 90 min.

Han er derfor overrasket, men ikke direkte satt ut over at Åge Hareide har ropt opp hans navn blant de 11 som starter i morgen.

– Jeg har vært med så lenge at jeg vet at alt kan skje når en først blir tatt ut i troppen. Men det er først nå fysikken begynner å komme i orden.

Derfor håper også Hareide at han ”slipper” å ha Iversen på banen i 90 samfulle minutter mot Moldova.

– Det beste hadde vært om vi hadde ledet et lite stykke ut i 2. omgang, slik at vi kunne spart litt av kruttet til Iversen også til onsdag, mener Hareide.