OSLO 20070822:Brede Hangeland i aksjon under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Argentina på Ullevaal Stadion onsdag kveld. Norge vant 2-1.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Foto: SCANPIX

LES OGSÅ: Iversen starter

Det er den nye kanalen Viasat 4 som skal sende bortekampen mot Moldova lørdag kveld. De har kampen som sitt åpningsinnslag. Viasat 4 skal gå på samme frekvens som dagens ZTV.

Færre har tilgang

Med andre ord er det bare halvparten av Norges befolkning som får inn kanalen. Ifølge VG er det 13 prosent færre som får inn Viasat 4 i forhold til de som får inn TV 3, som vanligvis sender Norges bortekamper.

— Det er jo litt kjipt at ikke alle skal få muligheten til å se den. Spesielt nå som vi har jobbet hardt, og klart å få entusiasmen tilbake hos det norske publikummet, sier John Arne Riise til Aftenposten.no.

— Men det som får se, får heller nyte det, sier han.

Har ingen påvirkning

Norges Fotballforbund har ingen påvirkning på hvilken kanal som kan sende Norges bortekamper. Det er vertskapsnasjonens fotballforbund som bestemmer, og selger de TV-rettighetene. TV 2 har kjøpt de norske landskampene på hjemmebane.

— Det hadde jo vært gøy om alle hadde fått sett denne viktige kampen. Men jeg vet ikke hvordan dette henger sammen. Vi råder jo ikke over dette, sier midtstopper Brede Hangeland.

— Vi ønsker å nå ut til flest mulig. Aller helst burde flere fått mulighet til å se kampen på TV, sier Thomas Myhre.

- Bygger ny kanal

Viasat kommer også til å plassere Rosenborgs tre hjemmekamper i Mesterligaen på Viasat 4-kanalen. TV 3 skal, som vanlig, sende mesterligafotball på tirsdager, mens onsdagskampene blir sendt på den nye kanalen.

— Vi bygger en ny kanal. Og da må du legge noen av godbitene på den, selv om distribusjonen i øyeblikket er noe lavere på Viasat 4, sier TV 3s sportssjef, Stian Aune Kleppo, til VG.

Les mer om Viasat 4 her