Da de norske spillerne landet her i Chisinau i går kveld, hadde de allerede fått informasjon om hva som venter på Zimbru Stadium i morgen kveld: Et lag som er bedre enn hva 106.-plassen på FIFA-rankingen forteller.

På de siste åtte kvalifiseringskampene på hjemmebane har jumbolaget i Norges EM-kvalifiseringsgruppe kun sluppet inn ett mål i snitt.

— De som tror at det blir en enkel kamp, må tro om igjen - for det blir det ikke. Gruppeleder Hellas slo Moldova 2-1 i kvalikkampen på hjemmebane i juni. Seiersmålet kom på overtid og Hellas kunne fort tapt poeng, forteller Jarl Torske, som har studert Moldova og deltatt med analysearbeidet i forkant av EM-kvalifiseringskampen.

Strukturert

Torske så Moldova for noen år siden og var på plass da Hellas så vidt slo det samme laget på Kreta i juni.

— De har blitt et bedre fotballag, konstaterte Torske og gjorde følgende betraktninger om landslaget som holdt Norge til 0-0 i samme by under VM-kvalifiseringskampen i mars 2005. 2007-utgaven av Moldova opptrår ryddig, har god struktur og er godt organisert.

Laget er fysisk robust og spesielt sterke i luftrommet i egen backrekke.

Moldova har spisser med ferdigheter og trøkk og satte Hellas-forsvaret på mange alvorlige prøver.

— I utgangspunktet kan det virke som Moldova har et grått lag uten de store stjernene. Men de er vanskelige å score på, er oppofrende og har god moral. Vi må være lure og smarte på den siste tredjedelen fordi de ligger så kompakt. Vi må sette vår lit til individuelle ferdigheter for å ta ut en så robust backfirer, spår Torske, som likevel har stor tro på seier.

— Jeg har veldig god tro på seier, men det går ikke av seg selv. Moldova holdt lenge nullen på Ullevaal i den første kampen. Nå er utgangspunktet litt annerledes fordi de må lenger frem på banen. Det er nok ingen ulempe, sier Torske.

Tidligere var det å reise til østblokklandene for å spille landslagsfotball en skrekkartet opplevelse, spesielt før Sovjetunionens fall i 1991. Norge har spilt 43 kvalifiseringskamper i det tidligere Øst-Europa siden 1957 (se grafikken på denne siden for samtlige resultater). Først på forsøk nummer 24 - mot Polen i Poznan i 1993 - kom den første seieren. På de siste 20 kampene har det blitt 12 seire.

— Det er en helt annen verden i dag, Norge har brutt mange barrière på bortebane, sier Hareide-spionen.