Etter seieren over Moldova lørdag kveld bar det rett på jobb igjen for Åge Hareide og assistent Ola By Rise.

– Vi må utnytte den tiden vi har. Etter Moldova-seieren satt vi opp til halv fem om natten og diskuterte opplegget mot Hellas. Otto Rehagel er en smarting som helst sikkert har studert oss nøye. Derfor tar vi også våre forholdsregler, sier landslagssjefen.

Han avviker fra sitt vante opplegg, og vil ikke annonsere laget før like før kampstart.

– Vi vil ikke gi Hellas en eneste fordel med å røpe laget. Otto Rehagel baserte sin EM-triumf på å innrette seg etter motstanderne og ikke risikere mer enn nødvendig. Hellas må ikke vinne på Ullevaal. De er sikkert fornøyd med ett poeng, tror Hareide.

Han er klar over at Hellas har to sentrale forfall uten at han tror det betyr stort.

Uten nøkkelspillere

– Både spissen Angelos Charisteas og flankespilleren Stelios Giannakopoulos er gode spillere som ikke spiller mot oss. Hellas har gode erstattere som gjør at de neppe er vesentlig svekket. Det er en stor fotballnasjon som har mange gode spillere å ta av, sier Hareide.

Han tror grekerne har en liten fordel av ikke å ha spilt landskamp lørdag.

– Vanligvis er det gunstig, men vi ankommer Ullevaal med seier, noe som gjør mye for selvtilliten. Grekerne kan dessuten være preget av manglende kamptrening i og med at ligastarten ble utsatt en uke på grunn av brannene i landet. Flere av spillerne har kun et par, tre obligatoriske kamper bak seg før de møter Norge, sier Hareide som kjenner Rehagel som en lur fotballtrener.

Landslagssjefen forventer en forsiktig Hellas-utgave onsdag. Et lag som ikke tar unødvendige sjanser.

– Dette er en kamp vi helst må vinne. Derfor må vi frem å presse grekerne. Noe annet er helt uaktuelt, sier Hareide som mener at defensiv organisering og luftstyrke er gruppelederens fortrinn.

Positivt i Aten

– De vant EM med rå styrke og et disiplinert spill. Slik vil de helt sikkert opptre mot oss også. Vi skal imidlertid ikke glemme at vi spilte jevnt og vel så det mot grekerne i Aten selv om vi tapte 0-1. Etter at et øsende regnvær holdt på å ødelegge kampen, kom Norge gradvis til hektene. Andreomgangen mot Hellas var kanskje den beste omgangen vi har spilt i kvalifiseringen. Derfor har jeg tro på at vi kan være i stand til å sette dem under press på Ullevaal. Og husk at John Carew ikke spilte i Aten-oppgjøret, sier Hareide.

Han håper den norske spissen hever seg et par hakk før Hellas-møtet.

– John slet med teknikk og mottak mot Moldova. Han led også over at vi ikke fikk til vårt spill. Vi ga bort ballen for lett, og klarte sjelden å finne de offensive godtaktene som preget oss i kampene tidligere i sommer, sier Hareide.

Med et lurt smil sier han at det blir endringer mot Hellas. Spørsmålet er om det blir flere enn den ene annonserte i og med at Erik Hagen er klar igjen etter karantene og overtar for en skadet Kjetil Wæhler i det norske midtforsvaret.

Det vil ikke Hareide røpe.

– Vi stenger ikke treningene, men vi gir ikke grekerne noe gratis. Vent til onsdag så får dere laget, er oppfordringen fra Hareide.