Aftenposten har snakket om landslagsfremtiden med samtlige 23 spillere i landslagstroppen. 22 signaliserer at de gyver løs på neste høsts VM-kvalifisering. Kun én mann hinter vagt om at det snart kan være slutt: Erik Hagen, som sonet karantene mot Moldova og spiller gullklokkekamp mot Hellas på Ullevaal i morgen.

— Jeg har ikke lyst å si til alle andre hva jeg gjør før jeg har snakket med Åge (Hareide). Men jeg er ikke direkte ung og vil ikke stå i veien for yngre spillere. Det kan være naturlig å gi seg etter en kvalik eller sluttspill, sier Hagen til Aftenposten.

- Betyr dette at du har tatt en avgjørelse?

— Det får du tolke som du vil, svarer Hagen.

Slik vurderer de 22 andre i Moldova/Hellas-troppen sin egen landslagsfremtid:

John Arne Riise

(26):

— Jeg har lyst å spille på landslaget til jeg er 35-36 år. Jeg er stolt av å spille for Norge og håper selvfølgelig å få med meg noen sluttspill.

John Carew (28):

— Du kan aldri si noe for sikkert i fotball, men jeg håper å bidra for Norge i fire-fem år til. Det er i hvert fall målet.

Thomas Myhre (33):

— Jeg har sagt til Åge (Hareide) at han får sparke meg ut av hotelldøren den dagen jeg møter opp på samling uten å være innkalt. Mitt mål er å avrunde karrieren med 2010-VM.

- Frode Kippe (29):

— Jeg har ingen tidslimit, men et VM-sluttspill i 2010 høres fristende ut. Jeg vil alltid være åpen for landslagsspill.

Morten Gamst Pedersen (26):

— Det er ikke slik at jeg går rundt og ser for meg hvordan de neste 10 årene vil bli, men jeg blir definitivt med videre de neste årene. Målet er å få delta i et par sluttspill.

Martin Andresen (30):

— Det er et spørsmål jeg ikke har tenkt over. Jeg tror ikke jeg vil sette noe tidspunkt før det er endelig slutt. Så lenge jeg holder toppnivået vil jeg være med på landslaget.

Håkon Opdal (25):

— Ingen aktuell problemstilling for meg nå, jeg skal i hvert fall være med på de neste kvalikene.

Jarl André Storbæk (28):

— Så lenge jeg er god nok. Jeg sier ikke nei til landslaget og har veldig lyst å være med videre.

Thorstein Helstad (30):

— Jeg er bare 30 år og holder en stund til. Hvis kroppen er frisk, og jeg blir tatt ut, så hvorfor ikke holde på til 2010-VM?

Vidar Riseth (35):

— Jeg har ikke satt meg noen store mål, men så lenge jeg er god nok og blir kalt inn utelukker jeg ikke landslagsspill i den kommende VM-kvaliken.

Bjørn Helge Riise (24):

— Jeg har 2010-VM som mål og ser også lengre frem enn det med landslaget. Jeg vil være med for Norge så lenge jeg spiller fotball.

John Anders Bjørkøy (28):

— Jeg har ingen planer om å gi meg og vil være med lengst mulig. Jeg er 28 år, da får folk regne seg til hvor lenge.

Christian Grindheim (24):

— Hvis kroppen holder, har jeg lyst å holde på til jeg blir 34-35 år. Er det ikke et VM i 2018? Når jeg ikke har mer å bidra med er det stopp.

Brede Hangeland (26):

— Jeg har et mål om å være med i mange år, men i fotball skal en ikke ta noe for gitt. Jeg tror ikke jeg noen gang kommer til å si nei til Norge - i hvert fall ikke før 2010 . . .

Daniel Braaten (25):

— Så lenge jeg blir tatt ut er jeg med!

Fredrik Strømstad (25):

— Så lenge jeg er god nok stiller jeg opp, lysten er i hvert fall stor til å være med videre og få med meg sluttspill.

Jan Gunnar Solli (26):

— Lysten og motivasjonen til å være med videre er i hvert fall kjempestor. 2010-VM burde i hvert fall ikke være noe problem.

Kjetil Wæhler (31):

— Hvis jeg fortsatt er skadefri og på topp ser jeg mange år fremover med landslaget. Ronny spilte jo mot Argentina som 38-åring, jeg kan ikke være noe dårligere enn ham. 2010-VM er et mål for meg.

Steffen Iversen (30):

— Jeg pleier ikke å se så langt frem i tid, det kan bli ett år - det kan bli fem. Vi får se hvor lenge det blir.

Rune A. Jarstein (22):

— Dersom jeg holder meg skadefri håper jeg å ha 13-14 år igjen. Og i de årene er landslaget et naturlig mål for meg.

Lars Iver Strand (24):

— Det er vanskelig å si, jeg er ny i denne gjengen. Men målet er å bite meg fast, og selvfølgelig er et sluttspill en stor drøm for meg. Jeg spiller ikke fotball bare for gøy.

Alexander Tettey (21):

— En fast plass på landslaget er selvfølgelig en naturlig målsetting for meg de neste årene.