— Overgangen har gått bra foreløpig, og jeg koser meg. Men det er jo fortsatt bra vær der ennå, smiler Daniel Braaten.

Stående på Bislett stadion, etter en av årets første virkelige «høsttreninger», snakker 25-åringen for første gang med Adresseavisen siden overgangen fra RBK 1. august.

Og selv om det ikke var noe stor overraskelse at han skulle forsvinne fra Trondheim i løpet av sommeren, innrømmer Braaten at det har gått fort. Rett før RBK skulle ut i mesterligakvalik mot Astana satte han seg på flyet til Midt-England, og tre Premier League-kamper, én scoring og en solid landskamp mot Argentina senere er han klar for Hellas på Ullevaal. Alt på en drøy måned.

— I Bolton har jeg vel i grunn spilt som forventet. Og tempoet i England Du kan jo tenke deg selv. Det er en fysisk veldig utfordrende liga, forteller han.

Konkurrerer mot Anelka

Med spilt «som forventet» snakker Braaten om de tre innhoppene mot Fulham, Portsmouth og Reading så langt. Men i konkurranse med blant andre Nicolas Anelka og El Hadji Diouf har innsett én ting den korte tiden han har vært i klubben:

— Anelka Han er nok den beste spilleren jeg har vært på lag med, fortsetter han.

— Dere ligger nest sist i øyeblikket. Blir årets Bolton-sesong en kamp for å overleve?

— Det kommer til å bedre seg i kampene som kommer. Jeg tror dette blir bra til slutt, svarer Braaten.

RBK gode hjemme

Da Braaten avsluttet RBK-karrieren med tapet for Tromsø (1-2) 28. august, var det etter temmelig nøyaktig tre år i klubben. Ikke så rart vingen derfor fortsatt følger landslagskompisene Vidar Riseth, Alexander Tettey og Steffen Iversen tett fra balløya.

-.Jeg holder meg oppdatert, og er temmelig overbevist om at RBK kan plukke bra med poeng på hjemmebane når de nå skal ut i Mesterligaen. Også mot Chelsea. Så får vi se hva som skjer når de er ute og reiser. Men det sier seg jo selv at det blir tøffere, forklarer han.

Aller først skal nettopp Riseth, Tettey, Iversen og Braaten forberede seg til Hellas-kampen. Vingen gleder seg:

— Min jobb her er vel å bidra til et godt samhold i gruppa, og at vi fungerer som et kollektiv. Det blir en tøff jobb, og så får vi håper det gir et godt resultat.

- Hva med jobben din på banen, Braaten. Får du spille?

— Det er jo opp til Åge (Hareide). Jeg tar de minuttene jeg får. Men jeg er jo klar om sjansen byr seg, sier Daniel Braaten.