Nyinnkjøpte Yakubu Ayegbeni begynte tilbakebetalingen til Everton med scoring i debuten.

Etter vel ti minutter kommer Andy Johnson seg løs på høyrekanten, og stormer fra Bolton-forsvaret. Han titter opp, og serverer Yakubu på bakerste stolpe. Spissen kan ikke unngå å score, og sender bortelaget i føringen.

Men det var Bolton som kjørte kampen, og skapte de største og beste sjansene. Men det måtte ren magi fra Nicolas Anelka til for å få ballen inn bak Tim Howard i Everton-buret. Den franske spissen fikk en volleymulighet fra 14 meter, og sender av gårde et fantastisk skudd som smeller opp i netttaket. Utagbart for Howard.

Flere mål skulle det derimot ikke bli for Braatens lag, og Everton stjal alle poengene ett minutt før full tid. Lescott er sterkest i feltet, og stanger inn 1-2 på en corner fra Arteta. Dermed ble tre poeng med tilbake til Liverpool.