Daniel Braaten fikk fjorten minutter på seg til å vise hva han var god for på Reebook Stadium i dag. Stort mer trengte ikke nordmannen, som på overtid fastsatte hjemmelagets seier til 3-0 etter å ha styrt ballen forbi Hahnemann i Reading-målet.

Bolton og trener Sammy Lee stod uten seier før dagens møte med Reading på Reebook Stadium. Bolton viste dog glimt av fjorårssesongens takter, og etter scoringer av Gary Speed og Nicolas Anelka skulle Daniel Braaten få presentert seg for engelsk fotball. På overtid i kampen, og på stillingen 2-0, på Reebook Stadium slår kampens store spiller, Nicolas Anelka, en cross inn mot nordmannen, som kontant fastsetter sluttresultatet til 3-0 med sin første scoring i Bolton-trøya. Braaten hadde kommet inn som innbytter fjorten minutter tidligere for Mikel Alonso.

— Rives ikke med

Hjemmelaget styrte kampen hele den første omgangen, det eneste Reading hadde å by på var et par kontringer og et frisparksforsøk av Hunt. Veteranen Gary Speed fikk æren av å sende The Trotters i ledelsen; en corner ble slått inn fra Diouf, Speed gjorde ingen feil og sendte ballen kontant i nota med en nydelig nikk. Bolton fortsatte der de slapp i andre omgang, og etter 55 minutter var det Nicolas Anelka som økte hjemmelagets ledelse til 2-0. I det 76. minutt kom Daniel Braaten inn for Mikel Alonso, og fastsatte altså sluttresultatet til 3-0, slik at Bolton fullt fortjent tok sesongens første trepoenger.

— Vi lot oss ikke rive med etter å tapt de første tre kampene av sesongen, og vi lar oss heller ikke rive med nå, uttalte Bolton-trener Sammy Lee etter kampen, og fortsatte:

- En gledelig dag

— Jeg har sagt det tidligere, at så lenge vi klarer å forholde oss positive kan vi ikke tråkke alt for feil, men vi var nødt til å lære oss å holde buret rent.

— Spillernes innsatsvilje og evne til å fokusere har vært glimrende. Det har vært en veldig gledelig dag, sa han.

Dagens seier letter presset noe fra skuldrene til Lee, som i sommer fikk den krevende oppgaven å følge i Sam Allerdyces fotspor som Bolton-trener.