davidsen Foto: Ole K. Sagbakken

– Jeg ville valgt en kontringssterk Daniel Braaten fra start. Han var veldig god mot Argentina sist, og burde fått sjansen igjen, sier NRK-ekspert Karl Petter Løken til adressa.no.

Han og TV3s Vidar Davidsen er ekspertkommentatorer for henholdsvis radio og TV under kveldens kamp. Og etter å ha fulgt de siste landslagstreningene tett, setter begge spørsmålstegn bak Steffen Iversens navn i startoppstillingen.

– Jeg mener det er litt gambling å starte med Steffen. Jeg forstår dødball-argumentet til Åge Hareide, men har spilt lite de siste kampene, sier Løken.

– Ja, jeg må innrømme jeg er spent på formen til Steffen, mener også Vidar Davidsen.

”Normal is enough”

Davidsen tror imidlertid dødballene blir et viktig våpen underveis i kveld.

– Vi har en klar fordel der. Vi kommer neppe til å styre så mye – jeg tror Moldova kommer til å ha ballen mest. Men hurtig vending av spillet, gode overganger og nettopp dødballene bør være nok til at vi vinner, sier han.

– Det er uansett ingen grunn til at landslaget ikke skal fortsette i samme spor som i de tre siste kampene (Malta, Ungarn, Argentina). Tida hvor lag som Moldova ble overkjørt i kvalifiseringskamper er riktignok over, men med ”spill på normalen” bør dette gå bra, sier han.

Carew kan avgjøre

Skulle laget som helhet slite i kveld, tror imidlertid både Davidsen og Løken at én mann kan avgjøre dette på egen hånd.

– John Carew kan fikse dette alene. Nå er han i så god form at han blir en voldsom trussel for Moldova, sier Løken.

– Jeg tror John kommer til å få rom etter hvert, og med det også scorer. Og flere mål trenger vi ikke heller, for min del. Ettmålsseier er mer enn godt nok for meg, sier Davidsen.

– Vi vinner 2-0. Og det blir ikke som i hjemmekampen mot Moldova, da vi scoret første etter 70 minutter. Det blir en kontrollert seier, spår Løken.

Slik starter Norge (4-3-3): Håkon Opdal – Jarl André Storbæk, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise – Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim – Steffen Iversen, John Carew, Morten Gamst Pedersen.