Til de øreskjærende rytmene fra noe som må ha vært hentet fra et moldovsk lagersalg av elendig ravemusikk, forlot Åge Hareide Zimbru stadion her i Chisinau.

Men først kastet han seg rundt halsen på John Carew. Så ga han Håkon Opdal en skikkelig bjørneklem. Hareide takket så mange han klarte.

Landslagssjefen, matchvinner Steffen Iversen, spillerne og de 100 tilreisende nordmennene, som hadde betalt 40 kroner for billettene til denne EM-kvalifiseringskampen, var i lykkerus.

Ikke bare på grunn av de tre gudskjelov-poengene i kampen for å nå EM, men også fordi ballen rullet Norges vei både i Ungarn og på Malta.

Tusen takk, Gera!

Dette var nemlig kvelden da alt, absolutt alt, gikk Hareides vei.

Det startet med at Zoltan Gera skjøt Ungarn til seier over Bosnia-Hercegovina på ettermiddagen.

Fortsatte med at knøttlille Malta stjal ett poeng fra Tyrkia.

Og ble avsluttet med tre norske poeng mot Moldova i en kamp som i en annen Hareide-periode garantert ville gitt poengtap.

Uflaksen har nemlig vært Åge Hareides følgesvenn som sjef for landslaget. Har det ikke vært vær og vind, så har det vært andre ting.

Omslaget?

En linjedommertabbe snøt oss for poeng i Hellas. To kjempetabber av Thomas Myhre mot slutten av kampen snudde seier til uavgjort da Tyrkia var motstander i Frankfurt i mars.

Kom det endelige omslaget i går kveld?

Det kan nesten virke slik. For Norge vant på en middels kveld. De slo et lag som skapte flere store sjanser enn oss. Mens Steffen Iversens heading rett etter pause snek seg inn via tverrliggeren, var det stang ut for Moldovas Voirel Frunza da han hadde sjansen et kvarter før slutt.

Ingen stilkarakter

Moldova var miniputten som for all del måtte slås. Selv om det ikke var til 20 i stil, ikke 18 heller, så ble det tre poeng. Det var det viktigste. Den røde EM-løperen er nå lagt frem. Onsdag venter Hellas på Ullevaal. Senere i høst står Bosnia-Hercegovina, Tyrkia og Malta for tur.

Heves prestasjonene, kan det gå rake veien til Østerrike og Sveits neste sommer.