Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

I august bestemte Lance Armstrong seg for at det beste trekket hans ville være å ikke kjempe mot anklagene fra USADA, det amerikanske antidopingbyrået.

USADA utestengte ham sporenstreks på livstid og strøk sammenlagtseirene hans i Tour de France.

— Det mest sofistikerte, profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet som sportsverdenen noen gang har sett, var beskrivelsen som ble gitt om omfanget av Armstrongs juks.

I dag skal Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bestemme seg for om de støtter avgjørelsen. De har brukt de siste ukene på å lese den 1000 sider store rapporten fra USADA.

CAS neste stopp?

Det knytter seg spenning til hva UCI velger å gjøre - spesielt fordi forbundet har vært gjenstand for hard skyts de siste ukene.

UCI har blitt beskyldt for å ha altfor tette og hjelpsomme bånd til Armstrong - spesielt under forrige president Hein Verbruggen. Blant annet mottok UCI to store pengedonasjoner fra Armstrong i 2002. Imidlertid har UCI hele tiden avvist anklagene om at de har tipset Armstrong når dopingtestere har vært på vei hjem til ham - og benekter også at at de har fått en positiv dopingtest til å «forsvinne».

Hvis ikke UCI støtter USADA, så er Idrettens voldgiftsrett (CAS) neste stopp.

Imidlertid er det ventet at president Pat McQuaid kommer til å bekrefte at UCI stiller seg bak USADAs avgjørelse.

UCI er også ventet å kommentere utestengelsen på seks måneder som er gitt til flere av de mange lagkameratene til Armstrong som har fortalt om sin og andres dopingbruk.

- Har hatt det bedre

Nike og sykkelprodusenten Trek er to i rekken av sponsorer som har forlatt Lance Armstrong etter de mange avsløringene om hans omfattende juks.

I helgen snakket for første gang Lance Armstrong offentlig etter de siste ukenes slagsider mot ham. Det skjedde under en galla som feiret Livestrongs 15-årsjubileum.

- Jeg har hatt det bedre, men jeg har også hatt det verre, sa han om hvordan den siste tiden har vært for ham.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport