Steffen Kjærgaard er sportssjef i Norges Cykleforbund. Han syklet sammen med Lance Armstrong to ganger i Tour de France, men har hele tiden hevdet at han ikke så noe til den omstrakte dopingbruken som nå har kommet fram.

Onsdag ble det offentliggjort en rapport hvor det går fram av vitner at laget rundt Armstrong drev med organisert doping.

— Jeg burde nok forstått mer, sier Kjærgaard til Aftenbladet.no.

En del av laget

Nok en gang blir det rettet oppmerksomhet mot sportssjefen og hans rolle i laget rundt mannen som vant verdens fremste sykkelritt sju ganger.

- Jeg forstår at det dannes mistanker rundt meg, og det blir jeg lei meg for.

— Jeg har forsøkt å bli ferdig med denne saken lenge, det er dere (media) som holder liv i denne saken.

Kjærgaard sier han ikke har satt seg inn i den siste rapporten, men at den virker å være grundig gjennomarbeidet.

- Det er lite nytt som kommer fram, det virker som de har samlet trådene i saken.

På direkte spørsmål fra vg.no, bekrefter Kjærgaard at han fikk sprøyter av laglegene i US Postal-laget, uten å kunne garantere hva de inneholdt.

Ja, det har jeg vært med på. Om man fikk ting gjennom sprøyte eller tabletter... En av laglegene kunne oppsøke deg og spørre om status. Når man da svarte at man var dritsliten, så fikk man kanskje to brustabletter. Da tok man det for gitt at det var magnesium når legen sa det , sier Kjærgaard til VG.

Resignert

Om skyldspørsmålet i saken sier han dette:

- Det siste året har jeg lest om saken i media, og har begynt på en resignasjon om at det kanskje har vært sånn.

- Hva synes du om at laget du var en del av har vært involvert i så omfattende dopingbruk?

- En resignasjon - over alt sammen.

Kjærgaad signerte for Armstrongs lag US Postal i 1999. – Dokumentasjonen siger nå inn over meg. Det høres sikkert banalt ut at jeg har vært tett på noe så overveldende uten å ha forstått det. Den kontrakten jeg skrev under på i 1999 er absolutt noe jeg ville ha vært foruten, sett i lys av alt som er kommet fram om laget i etterkant, sier Steffen Kjærgaard til NTB.

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', 'eb759d5d95eb4609819dadc8a4978be6', '116d6mh04cyhj17h5j1mant7ma', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-116d6mh04cyhj17h5j1mant7ma', 'eplayer14');