LILLESAND (fvn.no): — Jeg er sjokkert. Det som har kommet fram om Lance er drøy lesning. Det er mye verre enn jeg noensinne kunne forestilt meg, sier Thor Hushovd til Fædrelandsvennen i forbindelse med et pressetreff med hans norsk lag, Plussbank BMC, fredag ettermiddag.

Hushovd har tidligere ikke villet si så mye om dopinganklagene mot vennen Armstrong. Nå tar han imidlertid bladet fra munnen.

— Det er vanskelig å si hva dette får å si for vennskapet mellom oss, men jeg må si at jeg er både skuffet og sjokkert. At det var så ille, hadde jeg aldri trodd, gjentar Hushovd.

  • Se intervju med Hushovd i videoen øverst i saken!

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport her

- Veldig trist

Onsdag kveld la de amerikanske antidopingmyndighetene (USADA) frem sine beviser i saken mot Lance Armstrong.

Omfanget av saken sjokkerer en hel idrettsverden.

Armstrong har hele tiden hevdet at han er uskyldig, men USADA hevder at de aldri har hatt en sak i sine 12 år hvor bevisene har vært sterkere.

Thor Hushovd sier han er glad dette nå kommer fram.

— Jeg håper at så mye som mulig av det som har vært av grums, kommer fram. Sånn sett er dette positivt. Men det er samtidig veldig trist, sier sørlendingen.

Skuffet over Hincapie

Han legger ikke skjul på at han flere ganger gjennom karrieren har tenkt på hvor han hadde vært på resultatlisten om alle rytterne hadde vært rene.

— Men man må bare fokusere på seg selv, sier Hushovd.

En av rytterne som i forbindelse med saken mot Armstrong har innrømmet doping, er Hushovds tidligere lagkamerat i BMC Racing Team, George Hincapie.

— Nå har jo han lagt opp, men han var en av det mest respekterte rytterne i feltet. At også han var dopet i mange år, er både overraskende og svært leit, sier Hushovd.

— Tror du så godt som alle rytterne var dopet for et tiår siden?

— Ne, så ille var det ikke, men det er klart det har vært mye. Selv har jeg aldri sett noe, men uansett er det rytternes ansvar å vite hva de får i seg. Det nytter ikke å skylde på leger eller andre, sier Thor Hushovd

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport her

Web-tv:

Armstrong kan bli tiltalt:

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', 'eb759d5d95eb4609819dadc8a4978be6', '7t0hq0eg8o921kq5twtufh98l', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-7t0hq0eg8o921kq5twtufh98l', 'eplayer14');