Det er to av Armstrongs største sponsorer som fortsetter samarbeidet til tross for den rystende rapporten som det amerikanske antidopingbyrået USADA la frem onsdag.

Den store sportsprodusenten Nike var først ute med å erklære at de siste hendelsene ikke vil få noe å si for dem:

Vår holdning har ikke endret seg , sa talsmannen KeJuan Wilkins bare timer etter at rapporten ble lagt frem.

Torsdag kom følgende melding fra bryggerigiganten Anheuser-Busch:

— Vårt nåværende forhold til Lance Armstrong forblir uendret.

Overveldende støtte

Mannen som en gang var den absolutte sykkelkongen, og som kjempet seg tilbake på sykkelen etter en tøff kamp mot kreft, har gjort reklame for øltypen Michelob Ultra.

Ifølge Washington Post, er det foreløpig ingen av de andre store sponsorene som har sagt at de vil trekke seg fra samarbeidet.

Nyhetskanalen CNN meldte torsdag at støtten på sosiale medier fra vanlige fans fremdeles er overveldende.

En talsperson for Livestrong, Armstrongs stiftelse for kampen mot kreft, sa til CNN at donasjonene hadde øket kraftig siden august da Armstrong sa at han ikke lenger ønsket å kjempe mot beskyldningene om doping.

- Enormt skuffet

Den norske sykkelpresidenten Harald Tiedemann Hansen sier til aftenposten.no at han ikke angrer på at Norges Cykleforbund inviterte til sykkelfest i Oslo i 2009 med Lance Armstrong som det store trekkplasteret:

Jeg er selvsagt enormt skuffet over mannen som jeg en gang trodde på. Men vi må ikke glemme hvilken fantastisk jobb han har gjort for kreftsaken, juksemaker eller ikke. På bakgrunn av det angrer jeg ikke , sier han.

Det arrangementet skaffet Kreftforeningen 250 000 kroner og genererte en enorm publisitet rundt kreftsaken i Norge.'

Den spanske Formel 1-kjøreren Fernando Alonso var blant idrettskjendisene som fortsatt har Armstrong som forbilde:

— Jeg elsker sykling, jeg elsker sykler og Lance var mer enn bare en hvilken som helst rytter, han var et slags idol for mange folk og en inspirasjon for mange av oss i verden¿Jeg tror han fortsatt vil være en inspirasjon for mange uansett hva som skjedde, sa verdensmesteren fra 2005 og 2006.