Betsy Andreu var en av de første som forsøkte å avsløre Armstrongs dopingfortid, og regnes som et av Det amerikanske antidopingbyråets (USADA) viktigste vitner. Nå forteller hun om redselen, forfølgelsen og truslene som har kommet i etterkant av avsløringene hennes.

— Jeg håper at noen slår deg i hodet med en baseballkølle, lød en av de verre truslene, sier hun i et intervju med Mail on Sunday.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

- Jeg ble redd

Andreu hevder at meldingen, som skal ha blitt spilt inn på telefonsvareren, kom fra en tidligere venn og kollega av Armstrong.

— Jeg ble redd. Jeg forsøker å ikke tenke på det. Jeg ber til Gud. Det finnes så mange idioter der ute, sier hun.

Andreu ble kjent med sykkelstjernen gjennom hennes nåværende mann, Armstrongs lagkamerat Frankie Andreu. De ble venner, og da ekteparet besøkte Armstrong på et sykehus i Indianapolis i 1996 da han fikk behandling for testikkelkreft, skal Armstrong ha erkjent for dem at han hadde tatt EPO, testosteron, veksthormoner, kortison og steroider. Betsy Andreu reagerte da kraftig mot sin ektefelle.

- Jeg gifter meg ikke med deg om du holder på med det der. Det er slik han fikk kreft, skal hun ha sagt til Frankie Andreu.

- Er den personen som han vil du skal se

Hun var overbevist om at Frankie ville bli syk om han også dopet seg. Da journalisten David Walsh begynte å grave i Armstrong-saken, bød Betsy Andreu ham inn og fortalte det hun visste. Etterpå krevde Armstrong at Andreu skulle uttrykke sin støtte for ham, men hun nektet. Da skal Armstrong ha begynt sin drittslenging av Andreu. Hun hevder at han blant annet har kalt henne bitter og sjalu.

- Den ekte Lance Armstrong er en skittstøvel. Han er en kamelon. Han er den personen som han vil du skal se. Om han vil at du skal føle deg truet, da er han mobberen. Om han vil at du skal tro hans løgner, da vil han sjarmere deg av stolen, sier hun til den engelske avisen.

I USADAs rapport i dopingsaken mot Armstrong har det kommet frem at også andre sykkelrytteres ektefeller skal ha opplevd truende oppførsel fra Armstrong.

Armstrong hevder fortsatt sin uskyld. Syklisten har, via sin advokat, meddelt at han er klar til å ta løgndetektortest. De omfattende vitnemålene fra 27 syklister – elleve av dem tidligere lagkamerater – veier dog tungt mot den tidligere Tour de France-vinneren.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport