Selv er han både beskyldt for å ha hatt motor innebygd i sykkelen sin og ha samarbeidet med den italienske legen/treneren Luigi Cecchini. Italieneren har hatt treneransvaret for flere ryttere som enten er tatt for doping eller har innrømmet det senere.

Blant dem både Bjarne Riis og Tyler Hamilton. Sistnevnte skriver i boken sin at Cecchini oppfordret ham til å dope seg så lite som mulig, og at treneren visste om Hamiltons besøk hos den famøse Dr. Eufemiano Fuentes.

Cancellaras forhold til Cecchini skal ifølge rytteren selv kun ha handlet om trening, og kun tidlig i karrieren.

I et intervju med den belgiske avisen Het Laatste Nieuws går nå tempokongen Cancellara knallhardt ut mot Lance Armstrong:

— Nå skjønner jeg hvordan US Postal kunne sette åtte-ni ryttere foran og bare kjøre fra alle sammen. Det var så ufattelig enkelt i dopingens gyldne år. De første årene av min karriere var helt bortkastet, sier sveitseren.

— Jeg håper Armstrong var «den siste mohikaner», den siste av generasjonen med Ullrich, Basso, Landis og Heras. Armstrong dopet seg på et nivå som verden aldri har sett maken til. Han har ødelagt utrolig mye, sier Cancellara som nå har samme sjef i Radioshack-Nissan-Trek som Armstrong hadde i US Postal og Discovry Channel.

- Jeg vet ikke om jeg kan jobbe med ham (belgieren Johan Bruyneel) i fremtiden. Jeg hører han er nevnt 129 ganger i rapportens 200 sider. Han har noe å svare for han også, han også, påpeker Cancellara.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport her