George Hincapie gikk tidligere i dag ut med en innrømmelse om at han har dopet seg i karrieren sin. Amerikaneren er blant dem som har fulgt Lance Armstrong gjennom hele karrieren, og i den 1000 sider store rapporten som skal vise hvordan Lance Armstrong skal ha vært en sentral del av US Postals dopingprogram kommer det svært mange interessante detaljer om livet som syklist.

LES OGSÅ: USADA offentliggjorde bevis mot Armstrong

— Brukte testosteron

I sitt vitnesbyrd forteller Hincapie, som har vært en nær venn av Armstrong siden de to syklet på samme lag for første gang i 1994 (Motorola), om hvordan han en gang hjalp Armstrong med å unnslippe dopingjegerne.

LES RAPPORTEN HER (ekstern lenke)

Ifølge Hincapie var det i et ritt i Spania i 2000 Armstrong skal ha kommet med klare antydninger om at han brukte testosteron.

- Han fortalte meg at han følte seg bra og restituert, og at han nettopp hadde brukt litt «olje» (testosteron). Da jeg hørte at det var dopingjegere på hotellet sendte jeg tekstmeldinger til Lance for å advare ham, og for å få ham til å unngå stedet. Som et resultat av det droppet Lance ut av hele rittet , forteller Hincapie.

Jonathan Vaughters beskriver en dag under Vuelta a Espana i 1998. — På kvelden var jeg på Lance' rom og lånte laptopen hans mens han pusset tennene. Da han var ferdig med det så jeg at han satte en sprøyte i magen, en veldig kort insulinsprøyte av den sorten som ble brukt for å injisere EPO, sier han i rapporten sluppet av USADA, det amerikanske antidopingbyrået, i kveld.

Betalte over én million til dopinglege

Også flere tidligere lagkamerater knytter Lance Armstrong tydelig til dopingbruk i rapporten, men det er ikke bare vitnemål som gjør at Armstrong nå synes å være ille ute.

I rapporten viser USADA at Armstrong skal ha betalt mer enn én million dollar til den omstridte legen Michele Ferrari - over en periode på ti år.

- Bevisene i denne saken inkluderer bank- og kontoopplysninger fra et sveitsisk firma kontrollert av Ferrari, som viser mer enn én million dollar i utbetalinger fra Armstrong , heter det i rapporten.

I tillegg skal Armstrongs kontakt med Ferrari ha fortsatt også etter at Armstrong hevdet å ha avsluttet den profesjonelle kontakten med legen i 2004. Ifølge George Hincapie skal Armstrong ha introdusert ham for Ferrari i 2000, og ble fortalt at det kostet 15 000 dollar i året for Ferraris tjenester.

— Dr. Ferrari fortalte meg at lagets leger ville hjelpe meg med bloddopingprogrammet, og det gjorde de, sier Hincapie i vitnesbyrdet sitt.