Legene Michele Ferrari og Luis Garcia del Moral samt treneren Joe «Pepe» Marti er idømt livslang karantene av Det amerikanske antidopingbyrået (Usada).

Det opplyser antidopingbyrået på sitt nettsted.

De tre er en del av av anklagene mot seks personer, som også inkluderer Lance Armstrong og Johan Bruyneel. De to sistnevntes navn er ikke nevnt i pressemeldingen fra Usada.

Usada mener de to legene og treneren har vært en del av en utbredt dopingsak som strekker seg fra 1998 til 2010. – En permanent utestengelse av disse personene fra all idrett er et tydelig signal, som beskytter nåværende og kommende generasjoner av idrettsutøvere fra deres innflytelse og som beskytter framtidige konkurransers integritet, sier Usadas direktør Travis T. Tygart.

Ferrari var i sin tid konsulent for sykkellagene US Postal og Discovery Channel. Han skal blant annet ha utviklet en mikstur av olivenolje og testosteron som rytterne kunne ha under tungen for å restituere seg raskere.

Ifølge Usada har Ferrari også rådført rytterne i bruken av EPO, blant annet hvordan de skulle bruke det intravenøst slik at jukset ikke ble avslørt ved urinprøver.

(©NTB)