Den tidligere proffsyklisten Lance Armstrong leverte forrige uke et søksmål mot USAs antidopingbyrå, etter at USADA formelt siktet sykkellegenden for dopingmisbruk under hans aktive karriere.

Armstrong mente, blant annet, at anti-doping byrået manglet domsmyndighet i hans tilfelle, og at prosessen de fører mot ham ikke er rettferdig.

De ønsker å frarøve Armstrong hans livsverk , skrev hans advokater i søksmålet.

«Grunnløse argumenter»

En føderal domstol avviste Armstrongs søksmål i første omgang, men den tidligere syklisten ga seg ikke, og leverte enda et nytt søksmål like etter avgjørelsen.

Det har fått USADA til å reagere kraftig. Byrået ba tingretten om å avfeie søksmålet atter en gang, og klagde inn hele 30 separate «grunnløse argumenter» i Armstrongs nye søksmål.

Risikerer å miste Tour-seire

Byrået siterer et brev fra 2005, hvor syklistens advokater ga USDA rettighet til å gjennomføre blant annet dopingtester, på et tidspunkt for SCA Promotions nektet å utbetale Armstrongs lønn, grunnet dopinganklager.

Høringen om saken vil finne sted Om Armstrong skulle bli funnet skyldig, risikerer han å miste en rekke Tour de France-seire.