– De bør sendes hjem fra Tour’en, sier Mads Kaggestad etter torsdagens avsløringer i en nederlandsk avis.

De Telegraaf hevder at fire tidligere lagkamerater av Lance Armstrong har inngått en avtale med USAs antidopingbyrå for å avsløre at sykkellegenden har dopet seg.

De fire skal være George Hincapie, Levi Leipheimer, Christian Vande Velde og David Zabriskie. Kvartetten skal ha innrømmet doping, og vil etter sigende få en seks måneder lang utestengelse som betimelig nok inntrer først etter at årets sesong er over.

(Artikkelen fortsetter)

SYKLET MED ARMSTRONG: David Zabriskie og Christian Vande Velde er blant rytterne som skal vitne mot Lance Armstrong (Foto: Scanpix).

– Dette er innrømmelser som de kommer med under betydelig press. De blir satt opp mot en vegg. Det er bedre å innrømme det og få en symbolsk straff, enn å bli tatt i løgn, sier tidligere toppsyklist og TV 2-ekspert Mads Kaggestad til bt.no.

– Du kaller det en symbolsk straff?

– De har tross alt vært med på systematisk doping gjennom flere år. Da er seks måneder utenfor sesongen en svært mild straff. De burde fått minst ett år, sier Kaggestad.

— Bør ut av Tour’en

Alle fire rytterne deltar i det pågående Tour de France, og alle fire sa for en tid tilbake at de ikke ønsket å delta for USA i de kommende olympiske lekene.

Nå mener Mads Kaggestad at de fire bør kastes ut av årets Tour.

– Tour de France-arrangørene sitter sikkert og vurderer det nå, og de er i sin fulle rett til å be dem om å dra, sier Kaggestad.

– Hva mener du?

– Jeg mener at de bør dra, svarer han kontant.

Utestengelse på livstid?

22 lag og 219 syklister er med i årets Tour de France. bt.no har tatt en gjennomgang av årets deltakere, og listen er lang over ryttere med en brokete fortid.

Noen er dømt for doping og har sonet sin straff. Andre har det gått spekulasjoner om i årevis. Men felles for dem er at de deltar i årets Tour.

– Jeg synes ikke det er negativt at tidligere dopingdømte er med i Touren nå, så lenge de har sonet sin straff og betalt en pris for det de har gjort, sier Kaggestad.

Noen har tatt til orde for livstidsutestengelse.

– Personlig mener jeg at man bør få én sjanse til. Men blir man tatt for andre gang, mener jeg at det er på tide å pakke sammen og finne på noe annet å drive med. Da bør de utestenges på livstid, sier Kaggestad.

Her er en lagvis gjennomgang av årets Tour-ryttere med en brokete fortid:

BMC Racing Team, USA:

George Hincapie, USA: Involvert i saken rundt Lance Armstrong. ”60 Minutes” har tidligere rapportert om det samme. Hincapie legger opp etter sesongen, så en eventuell dom vil få lite å si for ham.

(Artikkelen fortsetter)

DOPET: George Hincapie er en av fire som innrømmer dopingbruk med Lance Armstrong (Foto: Scanpix).

Radioshack-Nissan, Luxembourg:

Frank Schleck, Luxembourg: Ble sommeren 2008 knyttet til den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes. Ble senere frikjent for alle beskyldninger av myndigheter i hjemlandet.

Andreas Klöden, Tyskland: Beskyldt for ulovlige blodoverføringer under Tour de France i 2006, men aldri dømt.

Jaroslav Popovitsj, Ukraina: Involvert i saken der Floyd Landis kom med dopinganklager mot Discovery Channel. Skal ha fått sitt hjem ransaket, men aldri dømt.

Euskaltel, Spania:

Mikel Astarloa, Spania: Testet positivt for EPO i juni 2009. Fikk en toårig dopingutestengelse i mai 2010. Arstaloza har hele tiden nektet for å ha dopet seg.

Lampre, Italia:

Michele Scarponi, Italia: Var i 2006 involvert i Operación Puerto-saken. Innrømmet dette, og ble utestengt. I 2011 ble han nummer to i Giro d'Italia bak Alberto Contador, men Contador ble senere strippet for seieren, som dermed gikk til Scarponi.

Danilo Hondo, Tyskland: Dopingtatt i et spansk ritt i 2005. Ble opprinnelig utestengt i to år, men vant frem i en sivil rettssak og fikk en kortere utestengelse.

Alessandro Petacchi, Italia: Gikk glipp av Tour de France i 2007 etter å ha brukt astmamedisin. Retten mente at Petacchi ikke hadde dopet seg med vilje, men at italieneren ikke hadde vært forsiktig nok.

Liquigas, Italia:

Ivan Basso, Italia: I 2007 innrømmet Basso at han hadde “planer” om om å bruke doping. Han ble utestengt i to år.

(Artikkelen fortsetter)

TVILSOMT: Frank Schleck (t.h) ble knyttet til den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes, men ble senere frikjent. Basso (t.v.) har innrømmet "planer" om å bruke doping (Foto: Scanpix).

Garmin-Sharp-Barracuda, USA:

David Millar, Storbritannia: Ble i 2004 utestengt i to år etter å ha innrømmet bruk av bloddoping og EPO. Er på Storbritannias lag for fellesstarten i OL. 35-årige Millar kan delta etter at utestengelsen på livstid fra Den britiske olympiske komité ble erklært ugyldig av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i april.

Christian Vande Velde, USA: Har innrømmet doping (se sak over).

David Zabriskie, USA: Har innrømmet doping (se sak over).

Katusha, Russland:

Vladimir Gusev, Russland: Ble i juli 2008 sparket av Astana etter å ha avgitt “unormale” verdier i en intern kontroll. CAS mente sparkingen var urimelig, og i 2010 fikk Gusev kontrakt med Katusha.

Luca Paolini, Italia: Har vært under mistanke og fått hjemmet sitt ransaket som en del av etterforskningen i Operazione Athena, men ikke dømt for noe.

Movistar, Spania:

Alejandro Valverde, Spania: Ble knyttet opp mot Operación Puerto, bloddopingskandalen som oppsto i 2006 mot legen Eufemiano Fuentes. Ble i mai 2009 utestengt i to år av Italias olympiske komite, noe som gjorde at han gikk glipp av Tour de France det året. Valverde ble utestengt i to år fra januar 2010. Rui Alberto Costa, Portugal: Ble i oktober 2010 tatt for bruk av ulovlig stoff, men fikk redusert straffen fra to år til fem måneder etter å ha blitt trodd på at han fikk i seg stoffet mot sin vilje.

(Artikkelen fortsetter)

UTESTENGT: Alejandro Valverde ble utestengt i to år på grunn av doping (Foto: Scanpix).

Astana, Kasakhstan:

Dmitrij Fofonov, Kasakhstan: Fikk sparken av Crédit Agricole etter å ha testet positivt etter 18. etappe i Tour de France i 2008. Etter endt dopingdom fikk han kontrakt med Astana før 2010-sesongen.

Andrej Kasjetsjkin, Kasakhstan: Ble tatt for bloddoping i 2007 i forbindelse med Tour de France. Fikk sparken fra Astana etter at B-prøven var positiv, men var tilbake i laget i 2011. Alexandre Vinokourov, Kasakhstan: Ble tatt for bloddoping under Tour de France i 2007. Fikk en ettårig utestengelse.

Omega Pharma-Quick Step, Belgia:

Levi Leipheimer, USA: I 1996 vant han U.S. National Criterium Championships, og testet her positivt for efedrin etter å ha brukt allergimedisin. Han ble bedt om å returnere tittelen, prispengene og trøyen. Torsdag kom det frem at Leipheimer innrømmer dopingbruk (se sak over).