KØBENHAVN (Aftenposten.no): Han har ikke scoret seriemål på fire år, Henning Hauger. Ikke heller noen på sine 23 kamper med flagget på brystet, men det forhindrer ikke den hardtarbeidende midtbanespilleren fra å prøve.

Ønsket Hauger-skudd

Henning Hauger vil aldri bli noen måltyv, men midtbanespilleren har faktisk en meget god skuddfot. Det har også landslagsledelsen skjønt, og mot Island fyrte Hannover-spilleren av en rekke kanoner fra rundt 20 meters hold.

— Det var planen , sa landslagets assistenttrener Ola By Rise til Aftenposten.no etter kampen.

— Vi visste at Island ville ligge dypt, og vi har flere spillere på midtbanen som kan skyte – noe vi oppfordret dem til.

Haugers skudd havnet riktignok oftest opp på det engelskmennene kaller «rad Z», men tyngden i skuddene viste at det er noe der. Og – før den norske sesongen så traff han riktig så godt.

- Det ble vel fem mål på fem kamper der i en fin periode, og flere av dem var på langskudd.

(Artikkelen fortsetter)

— Fryktelig irriterende VIDEO: Moas scoring irriterer danskenes stjerne

Faktisk var han så i siget, at han i lokalavisen gikk ut og sa at «i år blir jeg toppscorer». Om ikke i fullt alvor, så i alle fall med en alvorlig undertone.

— Jeg synes egentlig at jeg har en ganske så bra skuddfot, men dessverre traff jeg ikke skikkelig mot Island. Forhåpentligvis betyr det at jeg i stedet treffer mot Danmark, jeg er i alle fall ikke blitt redd for å skyte mer, sier den gamle Stabæk-spilleren til Aftenposten.no.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Statistikksenter Eliteserien:

Bedre i Tyskland

Det er to måneder siden 26-åringen ble klar for den tyske toppklubben Hannover. Selv om spilletiden foreløpig har vært begrenset i Bundesligaen – Hauger har to innhopp i den tyske toppserien, samt ett i Europaligaen så langt – mener midtbanespilleren allerede at han har blitt en bedre spiller.

— Skuddene har jeg terpet noe ekstra på, men det er ikke det jeg har jobbet mest med.

- Det er stor forskjell på spillet her og hjemme, og spesielt har jeg utviklet meg på å ta kjappe valg. Dessuten er jeg blitt sterkere, og mer utholdende , forteller Drillos midtbaneanker.

Alle nyttige egenskaper når 40.000 syngende dansker møter Henning Hauger og resten av de norske spillerne på tirsdag.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!