Oslo 20110902.Islands Johann Berg Gudmundsson (t.v.) og Norges Alexander Tettey i aksjon i EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion fredag kveld.Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Erlend Aas, Scanpix

Alexander Tettey ble kåret til banens beste og høstet gode børskarakterer i avisene etter kampen mot Island. Han ble hentet inn før forrige landkamp mot Tsjekkia da Bjørn Helge Riise ble skadet, fikk starte og gjorde også da en god figur. Den tidligere RBK-spilleren er til daglig i franske Rennes, hvor han har fått mye erfaring med spill ute i Europa. Selv om den franske serien holder et høyt nivå, sier Egil Drillo Olsen at han slettes ikke har vært overbevist om at Tettey fortjener landslagsplass.

– Nei, han er ikke et opplagt valg. Til det har han vært altfor mye inn og ute av laget.

For selv om Tettey ofte spiller Europa-kampene, har han fått mindre spilletid i serien. En rulleringsordning han selv har sagt han er fornøyd med.

– Men nå har han spilt to gode kamper og gjort god figur, sier Olsen, som understreket mange ganger på dagens pressekonferanse at han ikke vil si noe om tankene hans rundt lagoppstilling i Danmark-kampen.

Men det meste tyder på at Tettey får fortsette på Norges midtbane.

For Tettey har veien til landslaget vært ekstra kronglete. Han innrømmer at han har slitt med å tilpasse seg den norske spillestilen. I Frankrike er han vant til kortpasningsspill som ikke ligner mye på spillet til Norge. Han fikk mye av skylden for tapet mot Tyrkia i EM-kvalifiseringen i 2007, og har etter det slitt med å få tillit på landslaget. I alle fall frem til nå. Han er uansett ikke i tvil om at han har utviklet seg mye som spiller etter han gikk fra Rosenborg for to år siden.

– Jeg får spille og trene med folk som er på et godt europeisk nivå. Det er klart det gjør meg til en bedre spiller, og det bygger selvtillit at jeg er en del av det, sier han.