Scenariene forutsetter at Portugal vinner mot Island og Danmark slår Kypros.

Seier mot Danmark: Vinner Norge mot Danmark er Norge sikret andreplassen, selv om det skulle bli tap mot Kypros i den siste kampen. Førsteplassen er ikke sikret om Norge også vinner mot Kypros.

For vinner Portugal sine resterende kamper havner de på samme poengsum som Norge. Det er likt mellom lagene i innbyrdes oppgjør, og da vil i så fall målforskjellen avgjøre. Med 19 poeng har likevel Norge en god mulighet til å gå til EM som beste toer.

VIDEO: Moa: — Det snur kjapt når Big John kommer inn (artikkelen fortsetter under)

— Det snur kjapt når "Big John" kommer inn Uavgjort mot Danmark: Uavgjort i Danmark og seier mot Kypros sender Norge opp i 17 poeng og gir garantert andreplassen. Resultatet mellom Danmark og Portugal avgjør om Norge vinner gruppen.

Tap mot Danmark: Dette er scenariet Norge frykter mest. Foran siste kamp vil Danmark og Portugal toppe gruppen med 16 poeng mens Norge har 13. Skal Norge ha noe som helst mulighet må de slå Kypros.

Samtidig er det avgjørende at danskene og portugiserne ikke spiller uavgjort. Deler de poengene er Norge ute. Vinner Danmark har Norge en liten mulighet til å ta Portugal på målforskjellen og dermed sikre andreplassen. Vinner Portugal er Norge ute siden Danmark da tar andreplassen på innbyrdes oppgjør mot Norge.

De ni gruppevinnerne og den beste gruppetoeren går til EM. De resterende åtte gruppetoerne spiller kvalifiseringen hjemme/borte om de fire siste plassene til mesterskapet.

Polen og Ukraina er kvalifisert som vertsnasjoner.

VIDEO: Hangeland: - Tar av meg hatten for Moa

— Tar av meg hatten for Moa

VIDEO: Gamsten: - En rå følelse

Gamsten: — En rå følelse