ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): Lillestrøm-keeper Stefán Logi Magnússon hadde en ikke så altfor travel aften på Ullevaal fredag kveld, men gjorde det likevel vanskelig for Drillos disipler. Christian Grindheim fikk et hardt skudd parert tidlig i førsteomgangen, mens Jonathan Parr nok var dagens mest fortvilte.

Klasseredning

Crystal Palace-spilleren fikk stå umarkert på bakerste stolpe tidlig i andreomgangen, Erik Huseklepp slo et perfekt innlegg, Parr klinte til på direkten – bare for å se Magnússon gjøre en feberredning og slå ballen til corner.

Og brått begynte det å lukte 0-0. John Carew ville det annerledes, spilte ballen forbi Magnússon, som tre minutter før slutt ikke hadde annen mulighet enn å slenge West Ham-spissen i bakken. Moa var iskald, og Norge har kommet et langt steg nærmere et EM-sluttspill. Med uavgjort i Parken, og seier mot Kypros, er man garantert minst en andreplass i gruppe H, og muligheten for å gå direkte til et EM-sluttspill som beste gruppetoer, er svært gode etter Sveriges tap mot Ungarn fredag kveld.

VIDEO: MOA: — Det snur kjapt når Big John kommer inn (saken fortsetter under videoen)

— Det snur kjapt når "Big John" kommer inn

– Selvsagt Norge

Det passer Magnússon bra.

– Selvsagt håper jeg at Norge går videre, sier den islandske landslagskeeperen til Aftenposten.no.

Han er inne i sin tredje sesong i Norge, etter at han for to år siden dyttet den finske landslagskeeperen Otto Fredrikson ut av LSK-målet, og han trives godt.

– Og da er det også naturlig at jeg håper at Norge går videre, klart det.

VIDEO: CAREW: - Har bedre form enn på tre år (saken fortsetter under videoen)

— Har bedre form enn på tre år Noen gratishjelp ville han likevel ikke gi Norge, og straffesparket var uunngåelig, mener 30-åringen.

– John (Carew) er smart der, og straffesparket er soleklart. Jeg går etter ballen, og har ikke noen mulighet til å komme unna når han sparker ballen videre.

- Han er trygg på de der. Jeg var sikker på scoring, sier Gamsten fornøyd.

VIDEO: SEMB: - Vi dominerte kampen

— Vi dominerte kampen VIDEO: HUSEKLEPP: - JOHN ER FANTASTISK

<b>— John er fantastisk</b>