Norge fikk ingen hjelp fra Kypros da de ble slått 0-4 hjemme mot Portugal i EM-kvalifiseringen. To mål av Cristiano Ronaldo sendte portugiserne til topps i gruppe H.

Real Madrid-stjernen scoret kampens første mål i Nikosia fra straffemerket etter 35 minutter. Like før ble Kypros midtbanespiller Sinisa Dobrasinovic utvist for sitt annet gule kort.

Portugal slet lenge med å øke ledelsen, men Ronaldo roet alle nerver for bortelaget da han puttet oppgjørets annet mål åtte minutter før slutt. Kypriotene klarte ikke lenger å henge med, og Hugo Almeida økte enda en gang bare to minutter senere.

Innbytter Danny avsluttet med å sette 4-0 etter kun sju minutter på banen.

Målfesten gjør at Portugal fortsatt topper gruppe H foran Norge på bedre målforskjell etter seks spilte kamper. Portugisernes målforskjell er på 15-7 mot Norges 7-4. (NTB)