Egil «Drillo» Olsen hadde det tøft på benken, men kunne til slutt juble for tre nye poeng etter 1-0-seier over Island. Han nærmer seg sitt første EM-sluttspill.

Les også:

– Vinner vi de to siste kampene, kan jeg ikke skjønne annet enn at vi er EM-klare, enten som gruppevinner eller som beste toer. Vinner vi i Parken tirsdag, skal vi bare slå Kypros på Ullevaal i oktober, sa han etter tirsdagens nerveprøve.

– Blir det uavgjort mot Danmark, bør vi være garantert minst toeromspill, og siden Sverige tapte i dag er det en mulighet for å bli beste toer også med 17 poeng.

Portugals store seier på Kypros var bare et lite skår i gleden. Det viktigste var at Norge tok tre poeng, og ved kampslutt ropte publikum taktfast på Drillo.

Video:

Nils Johan Semb: — Vi dominerte kampen (saken fortsetter):

— Vi dominerte kampen – Jeg hørte noen rope etter kampen. Jeg merker at det har skjedd ting. Kampdagen pleier jeg å gå en tur, og i dag gikk jeg en runde på tre kvarter rundt Akerselva. Jeg har aldri fått så mye «lykke til i kveld» og «fint at du fortsetter, Drillo», sa han.

Poengene som banet vei for enda et trinn opp på popularitetsskalaen satt langt inne.

– Vi kom skuffende dårlig i gang, men så begynte det å jenke seg til. Det ble en anstendig første omgang, men uten uttelling. Vi var klart beste enn Island, som mislikte tempoet vårt. I annen omgang var det litt mer hawaii, men alt i alt vant vi fortjent, sa han.

– Island holdt brukbart nivå. De viste igjen at de kan skape problemer for hvem som helst, men de har en tendens til å tape mot slutten. Borte mot Danmark tapte de på overtid, sa Drillo, uten at han var trygg på at det skulle gå slik.

– Jeg var ikke så høy i hatten da klokka passerte 85 minutter, men vinnerviljen i laget var der helt til slutt.

Video: Carew: - Bedre form enn på tre år (saken fortsetter)

— Har bedre form enn på tre år

Skrøt av Carew

John Carew var vraket fra start, men viste at han fortsatt duger.

– Han har vært involvert i mange av scoringene våre. I dag skaffet han ikke bare straffesparket, han satte sitt stempel på kampen i minuttene han spilte. Han vant alt i lufta, og islendingene var tydelig redde for ham, sa Drillo.

– John er ikke i form til å spille 90 minutter, men han viste at han er god å ha.

Drillo var godt fornøyd med spillernes prestasjoner, selv om savnet av den skadde duoen på venstrekanten var merkbart framover på banen.

– Ingen falt gjennom. Den bakre fireren var solid, og Rune (Jarstein) gjorde den kjemperedningen han skal gjøre. Midtbanen fungerte stort sett bra hele veien, men vi merket at venstrekanten ikke var like samspilt som vanlig. Espen (Ruud) var god defensivt, men offensivt var det en del «trykkfeil», spesielt på innlegg.

50-50

Moa var ikke like giftig som han har vært den siste tiden.

– Men det kom blant annet av dårlige innlegg. Bevegelsene hans er fortsatt lure, men det hjelper ikke når innlegget kommer bak mål.

Drillo sa at det er «noen-og-nitti» prosent sjanse for at John Arne Riise er tilbake mot Danmark tirsdag, enten som venstreback eller venstre kant.

Landslagssjefen lover spillerne et par rolige dager fram mot kampen mot et uthvilt Danmark.

– Jeg mener vi har en god sjanse til å ta poeng, og med litt marginer så vinner vi. Det er to lag som kjenner hverandre godt, og det er ikke mulig med noe hokus pokus. Jeg tror det blir tøft og sjansefattig og målfattig. Jeg regner sjansene som 50-50, da han. (NTB)

Video: Moa: - Det snur kjapt når "Big John" kommer inn:

<b>— Det snur kjapt når "Big John" kommer inn</b>