John Arne Riise måtte sitte på tribunen med lyskeskade og se Norge slå Island i går, noe han opplevde som svært tungt.

– Jeg trodde ikke det skulle føles så ille som det gjorde. Dessuten ropte og bannet jeg under hele kampen, og i dag syns jeg litt synd på de som satt rundt meg, forteller Riise.

God klem

Det første han gjorde da kampen var slutt, var å løpe rett ned på banen og omfavne John Carew. Riise forklarer at dette var en spontan reaksjon, men at det likevel lå mye bak.

– John er blitt en god kompis. Vi har kjent hverandre i mange år. Jeg vet han har hatt motgang i det siste, og jeg fikk lyst å løpe bort og gi ham en god klem etter det gode innhoppet hans. Det var godt å se ham lykkes.

Gode kompiser

Men forholdet mellom de to landslagsveteranene har ikke alltid vært like rosenrødt. I 2003 skapte de overskrifter da de slåss åpenlyst på spillerbussen under en landslagssamling. Carew ble suspendert fra landslagstroppen etter dette. Men det tok ikke lang tid før duoen uttalte at de hadde skværet opp. De siste årene har det vært tydelig at vennskapet mellom de to er godt. I landslagssammenheng ses de ofte side om side.

VIDEO: CAREW: — Har bedre form enn på tre år (saken fortsetter under videoen)

— Har bedre form enn på tre år

– Norges beste

Derfor er det ikke så rart at Riise gledet seg over Carew sterke innhopp mot Island i går. West Ham-spilleren har måttet tåle mye kritikk i etterkant av landskampen mot Portugal tidligere i sommer, hvor mange mente spisskjempen fremsto dårlig trent. Mot Island spilte han ti gode minutter som innbytter, og rakk som kjent å skaffe straffesparket som sørget for norsk seier. Riise mener prestasjonen var imponerende, og sier det ikke er grunn til å tvile på Carew fremover.

– Han har ingenting å bevise. Han har vært den beste norske spilleren i en årrekke.

VIDEO: SEMB: - Vi dominerte kampen (saken fortsetter under videoen

— Vi dominerte kampen

Frykter ikke Danmark

Riise sier han er nesten helt sikker på at han blir friskmeldt til Danmark-kampen. Han deltok på alt utenom skuddtreningen på dagens økt, og vil prøve å være med på hele treningen i morgen. Om han klarer det uten smerter, så friskmeldes han.

– Jeg gleder meg til kamp, og frykter ingen. Heller ikke Danmark, slår Riise fast.

VIDEO: HUSEKLEPP: - JOHN ER FANTASTISK

<b>— John er fantastisk</b>