KØBENHAVN (bt.no): Storavisen Politiken har mandag en sak med følgende tittel: «Norske kommentatorer vet godt at de er vanvittige» .

I artikkelen pekes det på at norske sportskommentatorer tar fullstendig av, der danskene er langt mer forsiktige.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

— Fryktelig irriterende VIDEO: Moas scoring irriterer danskenes stjerne

«Et historisk mindreverdighetskompleks og en avdød radioreporter er hovedårsakene til at norske sportskommentatorer jubler så ekstatisk at de ikke kan huske det etterpå. Og blir en smule flaue», skriver Politiken.

Avisens Oslo-utsendte har møtt tre av stemmene «bak de uhemmede jubelutbruddene»: Håndball- og fotballfanatikeren Harald Bredeli , sykkelentusiast Christian Paasche og «fotballnerden», som de kaller ham, Øyvind Alsaker , alle i TV 2. Bjørge Lillelien er et naturlig forbilde, mest kjent for sine gåsehudfremkallende utbrudd etter Norges 2-1-seier over «kjempers fødeland» England i 1981. På to punkter er arven ført videre av nåtidens kommentatorer, mener Politiken, og det er engasjementet og «trangen til å fortelle at Norge er verdens beste».

- Det må jo være et mindreverdighetskompleks , innrømmer Harald Bredeli.

— Kanskje henger det sammen med at vi er et lite land i utkanten av verden. Det er jo nærmest naturstridig at vi med knapt 5 millioner mennesker kan konkurrere med de store nasjonene.

(Artikkelen fortsetter)

— Huseklepp er ung, søt og blond VIDEO: Hva er typisk norsk? Vi har spurt danskene

Det er Canal+ som viser Danmark – Norge tirsdag kveld. Dermed blir det «fotballfri» for TV 2s Øyvind Alsaker.

— Når man kommenterer Norge, skal man fange stemningen i folks stuer. Der står jo folk i sofaen og skriker, da kan vi også stå på stolen og skrike, sier Alsaker.

Statistikksenter Eliteserien:

Hva synes du? Tar norske kommentatorer for mye av, eller er det slik det skal være?

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!