HELSINGØR (bt.no): Danskene ser ut til å ha tatt en foreløpig pause i ”mobbingen” av Drillo-fotball og det meste annet som er norsk.

Det var i hvert fall det inntrykket man kunne få etter å ha snakket med flere av de danske spillerne søndag. Om det ligger taktikk bak eller ikke; Manchester United-keeper Anders Lindegaard snakker varmt om det norske landslaget to dager før Slaget i Parken.

— Jeg synes Norge spilte overraskende bra mot Island. De var ballbesittende og spilte ganske unorsk. Det var en fortjent norsk seier, selv om det var fryktelig irriterende for oss med det sene straffemålet, sier den tidligere Aalesund-keeperen til bt.no på spillerhotellet i Helsingør.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Drillo-eufori

- Så du mener at Norge har tatt steg i riktig retning?

— Ja, det mener jeg bestemt at de har, hva angår evne og optimisme i spillet, og ikke minst entusiasmen. Det er en eufori rundt det norske landslaget, og den euforien er bare blitt sterkere etter at Drillo tok over, sier den blonde og høyreiste dansken.

- Det høres ut som om du frykter Norge?

— Nei, det gjør jeg ikke. Man skal gå utpå der med glede og ha troen på å vinne. Og Danmark har på papiret et sterkere lag enn Norge. Det sa jeg da trekningen ble klar, og det står jeg ved fortsatt. Men Norge rir på en bølge som gjør dem vanskelig å spille mot, sier Lindegaard.

- Mine to beste år i Ålesund

Dansken gjorde stor suksess i Aalesund-buret, noe som sikret ham kontrakt med Manchester United. Når vi ber ham om å beskrive hva som er typisk norsk med tre ord, er Lindegaard raus.

- Det er et positivt folk. Glade. Og de får deg til å føle deg velkommen. Norge som land er langt mindre fremmedfiendtlig enn Danmark, sier Lindegaard.

— Jeg hadde mine to beste år der oppe (i Ålesund) i mitt liv så langt, så Norge er et land som står meg ekstra nært. Derfor er kampen tirsdag ekstra spesiell for meg, sier Anders Lindegaard.

Kjøp tilgang til Danmark-Norge på tirsdag HER!

Rommedahl: - Vi shower mer

Når det skal kjempes om EM-billett i Parken tirsdag kveld legges nok all vennlighet til side. Dennis Rommedahl er ikke like Norge-frelst som Lindegaard, men han passer seg for å slenge ut de aller krasseste meldingene mot Drillo og hans lag.

- Danmark og Norge har forskjellige spillestiler. Vi shower mer for publikum. Men jeg vil ikke si at Norge spiller kjedelig fotball. De får resultater ved å spille på en måte som de tror på. Vi tror på noe annet, nøyer Rommedahl seg med å si.

Så spørs det om det er dansk ”show” eller Drillo-kynisme som fører til EM-billett.

Kanskje holder det ikke for noen av dem, men det laget som måtte vinne i København tirsdag kveld har tatt et massivt steg mot sluttspill.

Video: Lindegaard synes det er ergelig at Norge slo Island:

— Fryktelig irriterende