HELSINGØR (bt.no): To dager før «Slaget i Parken» vet danskene at de bør ha tre poeng etter at Norge berget seg inn til 1-0 mot Island fredag.

Den kampen fulgte de danskene drengene med argusøyne på storskjerm fra sin treningsbase i Helsingør.

Skuffelsen satt fremdeles i søndag formiddag da spillerne møtte pressen.

— Selvfølgelig irriterende at målet kom helt på slutten. Straffesparket var jo en gave fra den islandske keeperen. Det var ikke det vi hadde håpet på, sier Ajax-spilleren Christian Eriksen til bt.no.

Kniven på strupen

Danmark er ikke like gode som de en gang var, og flere av spillerne har slitt med lite spilletid på klubblagene. At de nå har kniven på strupen i hjemmemøtet med Norge, passet svært dårlig.

— Det var fryktelig irriterende, og det ga en sånn «uff»-inngang på det. Men det var en fortjent norsk seier, sier Manchester Uniteds keeperreserve Anders Lindegaard.

Veteranen Dennis Rommedahl er av samme oppfatning.

— For oss var det selvsagt ergerlig. Vi hadde helst sett at Norge hadde tapt, sier Rommedahl.

AUTOGRAFHELT: Nicklas Bendtner, som nylig ble utleid fra Arsenal til Sunderland, skrev mange autografer i forbindelse med danskenes trening i Helsingør søndag. Foto: Roar Lyngøy

Mange norske medier

For øvrig var det en lett og ledig tone på Hotel Marienlyst søndag formiddag da pressen var invitert. Alle de store norske mediene var på plass, i tillegg til de danske.

Dennis Rommedahl er blitt så husvarm på hotellet at han selv sto i baren og serverte kaffe til seg selv og medspillerne.

— Jeg føler meg hjemme, som du kan se, smiler Rommedahl.

Mens Norge spilte kamp fredag og fikk en reise til København søndag, har danskene ligget i trening i den idylliske småbyen Helsingør tre kvarters kjøring fra København den siste uken.

Avviser brakkesyke

Når bt.no spør om brakkesyke har gjort seg gjeldende for danskene, avviser Rommedahl dette.

- Nei da, det er så deilig å være her. Vi har fått ekstra tid til forberedelser sammenlignet med Norge, så får vi se hvordan det slår ut tirsdag, sier han.

Etter en halvtimes «mixed zone» med pressen trente Morten Olsens menn i rundt to timer i solskinnet på Helsingør stadion.

Et par hundre mennesker hadde samlet seg rundt banen for å bivåne den nest siste økten før Slaget i Parken, og etterpå tok de danske spillerne seg god tid til å skrive autografer.

MANGE SKUELYSTNE: Mens det norske landslaget sjelden har mange tilskuere på sine treninger, var det møtt frem et par hundre mennesker i forbindelse med Danmarks trening i Helsingør søndag. Foto: Roar Lyngøy